I helgen som var önskade sig barnen våfflor till frukost på söndagen. Precis som många andra barn älskar de allt som har med våfflor och pannkakor att göra och just våfflor är en stående favorit som helgfrukost. Jag gräddade mjuka våfflor denna gång och ställde fram tillbehör som hallonkvarg, jordgubbar och blåbär. Mums, vilken god söndagsfrukost vi fick njuta av! Här får du receptet.
Mjuka våfflor recept
6 våfflor
- 70 gram smält smör
- 3 ägg
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 dl filmjölk
Börja med att smälta smöret och låt det stå och svalna en stund.
Vispa upp äggen så att de blir fluffiga. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma i en separat skål. Häll ner i äggen och rör om. Tillsätt filmjölk och det smälta smöret medan du rör i smeten tills den blir jämn och fin.
Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn, gärna med lite extra smör. Låt dem inte bli alltför mörka.
Lägg upp de mjuka våfflorna på ett galler att svalna en stund innan servering.

Gör gärna som vi och njut av dina mjuka våfflor med hallonkvarg samt färska jordgubbar och blåbär. Vi har fortfarande kvar blåbär i frysen från i somras och det är så härligt att få njuta av dessa blåbär från vår skog.


Den hallonkvarg vi toppade våfflorna med kommer från Lindahls mejeri och här har jag rört ut den i tinade blåbär.

I och med att våfflorna är mjuka går det fint att vika ihop dem till wraps. Detta älskar barnen att göra och jag håller med dem om att frukosten blir extra festlig i form av wraps.

It’s a wrap! Och jag kan lova dig att just denna wrap är drömmigt god!