Midsommar i Mariestad

I samband med midsommar började min semester. Det var ju också i samband med den som jag loggade ut från bloggen så här kommer därför ett inlägg om vår midsommar i Mariestad några veckor senare. Att fira midsommar där visade sig vara väldigt lyckat så det kanske kan vara ett tips för dig till nästa midsommar?!

Midsommar i Mariestad

Vi hade varit på Ekuddens camping i Mariestad några år tidigare så vi visste vad vi hade att vänta. Om du läser inlägget jag har länkat till förstår du varför vi valde att återvända dit. Ekuddens camping är verkligen en fin plats, vackert beläget vid skogen och sjön Vänern.

Midsommar i Mariestad

Vi fick en plats för husvagnen precis intill sjön och det naturreservat som ligger där.

Midsommar i Mariestad

Barnen hade sina sängar ut mot den vackra utsikten. Snacka om ljuvligt för dottern att ligga och sova med detta utanför fönstret!

Midsommar i Mariestad
Midsommar i Mariestad

I naturreservatet gick det runt kossor och de kom gärna fram för att bli klappade. Så mysigt!

Midsommar i Mariestad

Längre bort på campingen fanns det en midsommarstång och mitt på dagen hölls det midsommardans där. Både jag och dottern tycker att det är kul att dansa de traditionella midsommardanserna. Så det gjorde vi.

Midsommar i Mariestad

Såklart åt vi massor av god midsommarmat både till lunch och middag. Efterrätten på kvällen efter att vi hade grillat till middag var ljuvlig. Att äta kladdkaka med glass och svenska jordgubbar i kvällssol är svårslaget!

Midsommar i Mariestad

Så blev det en ljuvligt vacker midsommarkväll och vi gick alla på en promenad för att plocka blommor. Jag och dottern ville hitta sju sorters blommor att ha under kudden på natten.

Midsommar i Mariestad
Midsommar i Mariestad

Men först njöt vi av de vackra vyerna en stund. Det finns ett utkikstorn intill Vänern, som vi gick upp i. Från det ser man bort till stadskärnan och kan njuta av sjöutsikt åt alla håll.

Midsommar i Mariestad

Vår promenad i skogen och naturreservatet var vacker, men eftersom det var ganska fattigt på olika sorters blommor tog det en stund innan vi hittade sju stycken. Helt okej att promenaden blev längre än vi hade tänkt.

Midsommar i Mariestad

Med sju sorters blommor i handen kunde jag där på badbryggan summera en skön och avslappnad midsommarafton. Strax därefter tog vi ett kvällsdopp eller kanske snarare ett nattdopp då klockan var efter 23. Sedan somnade vi sött på våra kuddar.

Sist vi var på Ekuddens camping hade vi minst lika ljuvliga vyer och fina stunder. Läs om den upplevelsen och kolla in fler bilder här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.