First Camp Sunne Fryksdalen – en pärla i Värmland

Tänk, vi är inne i oktober och jag har fortfarande inte bloggat om allt härligt vi gjorde i somras. Det finns mycket fint att berätta om från våra turer med husvagnen och nu vill jag lyfta de dagar vi hade på First Camp Sunne Fryksdalen i Värmland. Här får du veta mer om den campingen och vad man kan göra i området runt den.

First Camp Sunne Fryksdalen

För tre år sedan var vi på denna camping i Sunne så vi hade koll på den innan vi åkte dit. Vi mindes den som trevlig och fint belägen intill sjön Fryken. Så det kändes tryggt att åka till detta säkra kort.

First Camp Sunne Fryksdalen

Även denna gång fick vi en fin plats intill sjön. Den här utsikten njöt vi av under våra tre dygn där. Verkligen inte helt fel!

First Camp Sunne Fryksdalen

Jag startade gärna dagarna där med rörelse i någon form. Att köra ett pass med gummibandet framför Fryken var en fin upplevelse.

First Camp Sunne Fryksdalen

Barnen hade den bästa vyn av oss. Tror att de tyckte att det var soft att ligga i sängen och läsa med det blåa precis utanför fönstret.

Efter våra dagar i Sunne skulle vi åka vidare till Norge för att vandra uppför Norges högsta berg. Det passade därför bra att gå in våra vandringskängor när vi var i Sunne. Intill campingen finns en skog med ett gäng olika vandringsleder och motionsspår. Där vandrade vi runt en av dagarna och kunde checka av träning inför det som komma skulle.

First Camp Sunne Fryksdalen

Campingen erbjuder många olika aktiviteter för barn och vuxna. Favoriten för barnen är sommarlandet, som är ett stort vattenland med många olika vattenrutschkanor och bassänger. I övrigt testade vi på aktivitetsgolfen, som ligger intill vattenlandet. De banorna var riktigt svåra, kan jag säga.

First Camp Sunne Fryksdalen

Restaurangen på campingen serverade bra mat. Jag mumsade en ceasarsallad med räkor till middag en av kvällarna.

First Camp Sunne Fryksdalen
First Camp Sunne Fryksdalen

På kvällarna njöt vi av att ha den vackra solnedgången nära intill oss.

First Camp Sunne Fryksdalen

En av kvällarna fick vi till och med uppleva detta vackra.

Läs mer om vår upplevelse av denna camping här. Jag kan rekommendera den om du vill ha en familjevänlig camping med möjlighet till mycket naturupplevelser och bad.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.