Nordal Turistsenter – den vackra campingen i Lom Norge

Tänk att vi redan är inne i slutet av november och jag har ändå inte bloggat om sommarens alla äventyr ännu. En av våra husvagnsresor i somras gick till Norge i somras och jag vill nu berätta om Nordal Turistsenter i Lom, Norge. Den campingen ligger magiskt vackert vid en turkos fjord och massor av berg. Läs om vår upplevelse av den campingen här!

Nordal Turistsenter – min recension

Nordal Turistsenter ligger alltså beläget i Lom, som ligger i mitten av Norge. Innan vi kom dit hade vi spenderat några dygn på Sunne camping i Värmland. Bilresan från Sunne till Lom tog dryga sex timmar. Att åka med husvagn och på vägar i Norge går inte snabbt.

Att resa genom Norge är alltid en vacker upplevelse och vi njöt av den vackra naturen på bilturen dit.

Väl framme möttes vi av den fina camping som Nordal Turistsenter är. De gröna, höga bergen ramar in campingen så vackert.

Något som också den turkosa fjorden gör.

Att temperaturen här var mycket lägre än där vi kom ifrån i Sunne gjorde inte så mycket. Inte med tanke på det vackra vi fick uppleva istället.

På denna camping står husvagnarna och husbilarna tätt, något som var negativt. Men i övrigt var vi nöjda med vår upplevelse här.

Servicehusen är vackert byggda trähus i gammal stil och ställplatserna delas av med fina staket.

Vi hittade en plats i utkanten av campingen för vår husvagn. Där hade vi fin utsikt över bergen.

Att gå runt i området runt campingen var en fröjd för ögat. Det gick liksom inte att se sig mätt på det turkosa vattnet, bergen och den vackra naturen.

Kyrkan på andra sidan vattnet har gamla anor och var ett vackert inslag i kulissen.

Ett stenkast från campingen ligger Lom centrum, en pittoresk liten plats med charmiga hus av gamla anor. Där går bland annat att köpa Norges godaste bullar, vilket vi såklart gjorde.

En av eftermiddagarna åkte vi med bilen en bit bort från campingen för att fiska och fika vid vattnet. Det var en mysig stund med de vackra bergen som kuliss och en skön vind i ansiktet. Något napp fick vi dock inte.

På campingen har de också en väldigt bra lekpark med digitalt fotbollsmål, som älskades av sonen, samt en större park med studsmattor och äventyrsbana. Där hade barnen det väldigt skoj!

Jag passade såklart på att kallbada i fjorden. För även om det var mitten av juli när vi var där var vattnet isande kallt. Så uppfriskande efter ett träningspass på stranden!

Faktum var att nästan alla i vårt sällskap om sex vuxna och fem barn tog ett dopp i det kalla. Så härligt!

Avslutningsvis vill jag visa hur vackert det kunde vara sent på kvällen i Lom. Denna vackra himmel somnade vi till den första kvällen. Snacka om ljuvligt!

Om du gillar vacker natur och friluftsliv kan jag verkligen rekommendera denna camping och plats. Varför vi valde just denna hade att göra med att vi en av dagarna försökte oss på att bestiga Norges högsta berg, Galdhopiggen, som ligger intill Lom. Det äventyret kommer jag berätta om i ett annat inlägg.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.