Gummiband träning

Om jag endast skulle få välja ett redskap att träna med skulle det helt klart vara ett gummiband. Det är enkelt att ha med sig, du kan göra en mängd olika övningar med det och det går att variera motståndet beroende på hur tungt du vill ha det. Här kommer gummiband träning i dess finaste form!

Gummiband träning – mina bästa tips

Nu när jag är gravid använder jag gummiband i min träning mer än någonsin. På så vis får jag till styrketräning, som inte är alltför tung, och jag smyger samtidigt in en del rörlighet och kroppskontroll.

Men jag tränar med gummiband också som icke-gravid. Det går att göra så mycket med det och jag hittar nya övningar nästan hela tiden.

Här får du 5 anledningar till varför träning med gummiband är bra:

  • När man behöver bygga upp kroppen försiktigt efter exempelvis en sjukdomsperiod eller en graviditet.
  • När man behöver träna lite lugnare under exempelvis en graviditet eller just för att man behöver/vill träna musklerna på ett lugnare sätt.
  • Om man är ovan vid styrketräning och vill känna på hur det är att träna musklerna.
  • Som ett komplement till tyngre styrketräning med exempelvis hantlar, viktstänger och maskiner.
  • Som ett inslag i funktionell träning för kroppen tillsammans med den egna kroppsvikten som tyngd.

Jag har tidigare tipsat om olika övningar som går att göra med gummiband. Här följer en sammanställning av dessa:

Gummibandsträning utomhus

Gummibandsträning utomhus – tips på övningar

När vädret tillåter jag älskar jag att ta med mig mitt gummiband ut. En favorit för mig är att springa en kort runda i vår skog för att sedan pausa löpningen på en fin plats. Där drar jag fram gummibandet ur fickan och kör ett gäng övningar. För vissa av övningarna använder jag ett träd att fästa gummibandet i.

I detta inlägg ger jag tips på övningar som:

  • Axelpress
  • Drag ovan huvud
  • Drag utåt sidorna
  • Rodd
  • Drag utåt sidorna i framåtlutat läge
Gummibandsträning vid brygga

Ta med dig gummibandet till badbryggan!

I detta inlägg ser du mig träna med gummiband på en badbrygga. Så härlig upplevelse att träna kroppen medan vattnet kluckar under en.

Hoppas att även du har hittat till gummibandet i din träning!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.