Närvaro i naturen

När du promenerar en runda utan mobil eller lurar i öronen kan du vara närvarande i naturen på ett helt annat sätt. Du får då en möjlighet att uppleva naturen fullt upp och sköljas av dess kraft. I detta inlägg skriver jag om hur du kan uppleva full närvaro i naturen.

Om att vara närvarande i naturen

Bilderna i detta inlägg är från min morgonpromenad i lördags. Jag tajmade in en vacker timme medan solen var på väg upp och färgade himlen så vacker. Att uppleva naturen på detta sätt är verkligen en ynnest och det är synd om man då inte tar in allt det fina.

Det är lätt hänt att vi i vår stressade vardag inte hinner märka hur vackert det är runt omkring oss. Gör inte det misstaget att du då går i andra tankar eller att du fyller dig med andra intryck från en skärm eller ett par lurar. Se till att ta in allt det vackra från naturen istället!

Mina tips för att ha närvaro i naturen

  • Släpp alla måsten och to do’s innan du går ut. Det kan hjälpa att du har dem nedskrivna någonstans så att du vet att du inte kommer glömma bort dem. Men just nu behöver du inte tänka på dem.
  • Lämna mobil och hörlurar hemma.
  • Lyssna in alla ljud från naturen. Hör hur vinden susar, hur fåglarna kvittrar och hur det låter från dina steg på underlaget du går på.
  • Ta in alla dofter, beundra ljuset och ta djupa andetag.
  • Beundra allt det vackra. Stanna till där du tycker att det är extra vackert. Blunda och njut!

Det är ofta mitt i naturen som vi kan uppleva att våra sår läker samt att vi finner ro och mening. Nervsystemet balanserad och lekfullheten vaknar. Visst är det en underbar känsla att vara en del av detta stora och vackra?!!

Om du inte har testat att vara riktigt närvarande i naturen så gör det!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.