Vimmerby camping

Sommaren innebär ju husvagnssemester för oss och några campingar har vi återvänt till flera gånger. En sådan är Vimmerby camping, som ligger i Vimmerby, Småland. När jag sökte i mitt bloggarkiv var jag säker på att jag skulle hitta ett inlägg om denna camping, men tydligen har jag inte skrivit om den tidigare. Eftersom det är en mysig camping, som vi har uppskattat mycket vill jag gärna skriva några rader om den nu. Här kommer därför vår upplevelse av denna natursköna och familjevänliga camping.

Vimmerby camping

Att vi har varit i Vimmerby flera somrar har att göra med att barnen gillar att besöka Astrid Lindgrens Värld (ALV). Första gången vi var där med husvagnen testade vi en camping i direkt anslutning till ALV, men den var inte alls trevlig. Vi har också testat att bo på camping i Hultsfred och i Västervik (här ser ni hur jag tränar på utegymmet på den campingen) och sedan kört en lite längre bit för att ta oss till ALV den dag vi skulle besöka parken. Men just Vimmerby camping fastnade vi för första gången vi var där och därför har vi bokat en plats där de senaste gångerna vi har varit i Vimmerby.


Att vi gillar just denna camping har dels att göra med att den ligger så fint beläget vid den lilla sjön Nossen. Jag har ett mysigt minne från när vår nu 9-åriga dotter var ca 3 veckor gammal och vi var på Astrid Lindgrens Värld. Den gången hade vi ingen husvagn och vi hyrde istället en liten stuga i anslutning till ALV. En av kvällarna åkte vi ner till denna lilla sjö för att bada. Jag som var nysnittad och bebis kunde såklart inte bada, men maken och sonen gjorde det, och det var en sådan härlig stund att sitta där på en parkbänk med dottern i famnen och se dem bada.

När vi bor i vår husvagn precis intill denna sjö blir jag fylld av harmoni och lugn.

När vi har bokat plats på denna camping har vi sett till att ta en plats precis intill vattnet. Det finns några sådana platser precis när man kommer in till campingen och vi har haft turen att få en sådan plats varje gång. Att somna med utsikt över den stilla, fina sjön är en ljuvlig upplevelse.

Det finns en del att göra på campingen, men vi njuter oftast mest av att sitta vid vår vagn och blicka ut över det blå. Barnen har såklart mer spring i benen än så därför blir det ofta några varv runt i området också. Där finns en lekpark att leka i, minigolf att spela och glass att köpa. Stranden och badbryggan brukar också få ett par besök av oss.

Senast vi bodde på Vimmerby camping hade vi denna utsikt när vi öppnade dörren. Så härligt!

Vimmerby camping i Småland

Visst är den fin, den lilla sjöbastun ute i vattnet?! Vill man kan man också hyra trampbåt, kanot, Stand-Up Padleboard och roddbåt.

I stort har vi alltså varit väldigt nöjda när vi har bott där. Det enda vi inte har gillat där är restaurangen. Sist vi åt där fick vi vänta väldigt länge på maten och den mat vi sedan till slut fick var allt annat än god. Jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse och att restaurangen normalt sett levererar bättre än så.

Tur då att vi kan laga mat i vagnen. En favorit brukar vara att steka pannkakor till middag. Jag gör oftast pannkakorna i husvagnen på våffelmix. Är så smidigt att ha med sig ett sådant paket och blanda ut med vatten. Pannkakorna äter vi sedan med färska frukter och bär. Så gott!

Om du vill till Småland tycker jag verkligen att du ska testa denna camping. Speciellt om du är en barnfamilj och uppskattar närheten till naturen. Här hittar du mer info om campingen.

Och ja, ett och annat träningspass vid sjön Nossen har det blivit för mig.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.