Sturkö camping i Blekinge skärgård

I somras hade vi egentligen tänkt åka med husvagnen till Västkusten. Men då vädret där skulle vara dåligt under den period vi ville åka valde vi att åka till Blekinges kust istället. Vi googlade runt efter campingplatser där och hittade Sturkö camping, vilket såg ut att vara en mysig camping.

Sturkö camping – en pärla i Blekinges skärgård

Sturkö är en liten ö i Blekinges skärgård, strax utanför Karlskrona. Vi hade aldrig varit i trakterna runt Karlskrona och var förväntansfulla när vi kom dit. Det går att ta sig över broar till Sturkö och vi behövde alltså inte åka någon bilfärja.

Campingen ligger precis vid havet och när vi kom dit sent på eftermiddagen blåste det friskt och var härligt soligt. Det kändes helt rätt att vi hade åkt dit istället för till regniga Västkusten!


Så snart vi hade installerat husvagnen gick vi en runda för att kolla in omgivningarna. Nere vid havet var det så vackert med kvällssolen. Vi kollade in lekparken, som låg intill stranden, och upptäckte att det fanns en stor fotbollsplan precis bredvid campingen. Snacka om att sonen blev lycklig av det!

Sturkö camping är en charmig och ganska liten camping. Vi fick en plats nära till havet, men ganska långt från servicehusen. För egen del tyckte jag det var bra då alla toa- och duschbesök gav en rejäl promenad.

Campingen har studsmatta, schackspel och andra aktiviteter att göra utomhus.

Vi gillar denna typ av camping där det finns en del att göra, är naturnära, men inte alltför stort. Bra med denna camping är också att husvagnarna inte står så rätt.


Närhet till havet

Den här sommaren badade inte jag så ofta på grund av bebis. Men på Sturkö var jag tvungen att ta mig ett gäng dopp. Det gick inte att motstå det blåa, friska vattnet. Speciellt inte efter att vi hade spelat en svettig fotbollsmatch hela familjen.


Träningen

Träna gjorde jag såklart på Sturkö också. Det härligaste träningspasset var det jag körde på stranden tillsammans med bebis en morgon. Snacka om mysigt!

Sköna dagar och fin omgivning

Dagarna på Sturkö var sköna, avkopplande och uppfriskande. Vi hade tur med vädret de tre dygn vi var där. Planen var egentligen att stanna längre än så, men eftersom det skulle spöregna och stormen Hans skulle komma in från och med dygn fyra valde vi att åka hem efter tre nätter.

Vi är dock nöjda med det vi hann med att uppleva på Sturkö med omnejd. Förutom att kolla in ön och äta lunch på öns kvarn besökte vi även grannön Tjurkö samt åkte in till Karlskrona. Jag kan verkligen rekommendera Blekinge och dess skärgård! Det är vackert och samtligt mer orört än till exempel Västkusten.
Som vi njöt av de fina kvällarna på Sturkö camping. Det förstår du nog?!

Här hittar du hemsidan till denna fina lilla camping.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.