Djäknesundet

I somras besökte vi Karlsborg under några dagar. Vi bodde på en fin camping vid sjön och besökte ett gäng olika platser under vår tid där. En av de platserna var Djäknesundet, som är ett sund i Vättern. Vi hade hört talas om att det skulle vara turkost vatten där och väldigt vackert. Och vi blev inte besvikna!

Här berättar jag mer om den fina badplatsen i Karlsborg.

Djäknesundet – en magiskt vacker badplats

Den närmaste parkeringen ligger en bit ifrån sundet så vi fick promenera i ungefär 20 minuter för att komma till badplatsen. Väl framme var det så värt promenaden. När vi närmade oss såg vi hur det turkosa vattnet skymtade fram bakom träden och när vi gick upp på klipporna till höger om sundet var utsikten magisk. Det kändes som att vi var utomlands!

Djäknesundet

Varför är vattnet turkost i Djäknesundet?

Att vattnet vid Djäknesundet ser turkost ut på beror på ett parti grönsten som går ner i Vättern, precis vid denna plats.

Djäknesundet

Kallt och vackert

Man ska inte vara en badkruka för att bada på denna plats. Vättern, på grund av dess djup, är ju generellt en kall sjö. Även denna del av Vättern är väldigt kall. När vi var där i juli var vattnet som varmast, men det mätte ändå inte över sjutton grader. Jag hade gärna badat, men kunde inte på grund av bebis. De andra i familjen var dock modiga och hoppade i flera gånger. Det såg så härligt och friskt ut!

Djäknesundet

Tips för utflykten till Djäknesundet

Det är bra att ha på sig bra promenadskor när man ska dit. Vill du uppleva den vackra platsen i vattnet ska du självklart ta med dig badkläder. Det är inte tillåtet att campa eller tälta vid Djäknesundet, men det kan vara mysigt att ta med sig en filt och picnic-mat dit. Antingen äter ni matsäcken på stranden eller någonstans på klipporna. Jag skulle rekommendera klipporna eftersom man har vacker utsikt över vattnet därifrån och det ser som mest turkost ut från den vinkeln.

För dig som vill passa på att vandra desto mer när du är där finns det en led att vandra på i närheten. Läs mer om Djäknarundan här.

Djäknesundet

Själv njöt jag av att kunna sitta och amma med denna fina utsikt.

Djäknesundet
Djäknesundet

Är tacksam över att ha fått uppleva denna fina plats, som faktiskt blev en av sommarens vackraste upplevelser.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.