Fördelarna med PT-träning

Igår var jag inbokad på ett Crosscage-pass på Nordic Wellness. När jag kom dit visade det sig att jag var den enda deltagaren på passet. Snacka om lyxigt att få instruktören för mig själv! Det blev 45 minuter av PT-träning i ett tufft tempo, som gjorde mig rejält trött.

Jag har tränat med PT förr, men igår fick jag en aha-upplevelse av hur det är att träna med en personlig tränare. Därför vill jag här skriva om fördelarna med att träna med PT.

PT-träning

Det går att anlita en personlig tränare på de flesta gym. Jag har funderat på att göra det på gymmet jag går till, men igår blev det som sagt som en PT-lektion utan att jag hade bokat det. Fastän jag har bra koll på hur jag ska träna och sällan har problem med att veta vad jag ska träna kan en PT vara bra. Det finns alltid något nytt att lära, oavsett hur van man är, och att ha en som lägger upp träningspasset är en lyx. Så jag kommer helt klart att ta hjälp av en PT framöver.

Sju fördelar med att anlita en personlig tränare

Du slipper tänka ut träningspasset själv. Detta är en fördel både med PT-träning och att träna i grupp. Du har någon som säger åt dig vad du ska göra. Det enda du behöver fokusera på är att kämpa så hårt du kan och göra ditt bästa. Gårdagens träning för mig var ett gäng olika övningar i 45 sekunder med 15 sekunders vila mellan dem. Jag fick veta under vilan, och ibland strax innan, vad jag skulle göra härnäst. Själv hade jag aldrig tänkt ut just de övningarna så det blev ett bra och utmanande pass för mig.

Du har någon som pushar dig. Bara det faktum att din PT har full koll på dig gör att du inte kan fuska. Jag var ordentligt trött redan första minuterna av passet igår, men jag kämpade på ändå. Det räckte att PT’n tittade på mig så kämpade jag på lite extra. Hur bra jag än är på att pusha mig själv blir det inte att jag pushar mig riktigt så hårt när ingen ser på. Vill du få ut max av din träning är det bra att anlita en PT.

Handstående - tips för att lyckas

Du kan få hjälp med specifika träningsmål. Har du en önskan om att kunna göra chins, stå på händer, springa milen på en viss tid eller kanske gå ner i vikt? Då är det en bra idé att anlita en personlig tränare. Den kan hjälpa dig med ett träningsupplägg för att klara ditt mål och du har någon som pushar dig hela vägen. För några år sedan fick jag hjälp av den personliga tränaren på bilden ovan med att lära mig att stå på händer. Läs om det och mina tips för att klara handstående här.

Du kan få träningen till att bli en rutin. Om du tidigare har kämpat med att få till träningen som en rutin, men inte lyckats, kan en PT hjälpa dig med det. Att boka en timmes PT-träning i sig gör att chansen att man tar sig iväg till gymmet är större, men du kan också få hjälp med att göra din träning mer hållbar och kontinuerlig.

Du kan få bättre resultat. Känns det som att du tränar flitigt, men att inget händer med din utveckling? Med hjälp av en PT kan du få nya perspektiv och hjälp att komma vidare. Du blir utmanad med nya program, ett nytt sätt att tänka och du får tips på hur du kan variera din träning eller hur du ska äta optimalt. Med en personlig tränare ger du dig själv möjlighet att utvecklas och ta ett kliv fram i din träning.

Du lär dig något nytt. Din PT kommer ge dig träningstips och övningar som är anpassade just för dig. Den kommer garanterat visa dig övningar som du inte har testat tidigare. Du får därmed fler övningar att plocka från när du sedan ska träna själv.

Det är roligt! Visst det kan vara utmanande och tufft. En PT kan få dig att tränare hårdare än du någonsin har gjort och du kommer få kämpa. Men det är också väldigt roligt. Att kliva över sin Comfort zone och klara det ger ofta lyckokänslor. Förhoppningsvis är det så du kommer känna om du anlitar en PT.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.