Hitta glädje i vardagen

Det finns så mycket glädje att hitta i vardagen och i varje dag, bara du är öppen för det. I detta inlägg ger jag dig mina tips på hur du kan hitta glädje i vardagen. Hoppas att tipsen kan vara till hjälp för dig!

Hitta glädje i vardagen – mina tips

För egen del handlar det främst om de fyra punkterna nedan för att jag ska känna mig så glad som möjligt i vardagen:

  • Ha en stabil grund att stå på som du trivs med. Det vill säga se till att du mår så bra som möjligt när det kommer till de viktiga grundpelarna i livet som jobb, hälsa, relationer och ekonomi. Om det skaver eller inte känns bra i något av de områdena behöver du ta tag i det. Det kanske är svårt att få till en förändring just nu, men se till att jobba på att förändra på sikt och ha tillförsikt till det.
  • Starta dagen på ett positivt sätt. Gör sådant som får dig att må bra och undvik sådant som kan få dig att må dåligt. Vänta med att ta upp mobilen då den kan ge intryck som du inte är beredd på och som kan vara negativa för dig. Gör hellre något som fyller dig med glädje. Det kan vara en stunds meditation, en promenad eller en kopp te i tystnaden.
  • Var vaksam på allt det fina som sker runt omkring dig. För det finns så mycket vackert, underbart, ljuvligt och fint att upptäcka hela tiden. Lägg fokus på de sakerna.
  • Ge dig själv ett antal stunder varje dag med sådant du mår bra av att göra. När jag igår funderade på vad jag hade gett mig själv för positiva stunder under dagen kom jag fram till detta: ett träningspass på gymmet, en promenad i dagsljus, värdefulla pratstunder med barnen, inköp av fina blommor till hemmet, bebismys och en extra god middag. Så värdefullt!

Jag tror att vi alla kan skapa vår egen lycka, även i det lilla. Vardagsglädjen finns överallt, bara du öppnar upp för den. Läs gärna även detta inlägg om enkel vardagsglädje.

Har du hittat till glädje i din vardag?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.