Livet är inte de dagar du levt

Igår var det Alla Hjärtans Dag. Det blev inte den Alla Hjärtans Dag jag hade planerat för, men det är okej. Med tanke på att fyra av fem i familjen var sjuka, varav tre var magsjuka och spydde större delen av dagen, var det inte konstigt att planerna fick ändras. Det blev ändå en minnesvärd dag och den meny jag hade planerat att laga kan jag laga en annan dag. I detta inlägg vill jag belysa ämnet om att livet är inte de dagar du levt. Det är de dagar du minns.

Jag tror så starkt på att leva livet levande och att göra det bästa och mest meningsfulla av varje dag. Här skriver jag om vad jag gör för att fylla livet med dagar jag minns.

Livet är inte de dagar du levt. Det är de dagar du minns.

Vad är det för liv om du bara låter dagarna gå och inte fyller dem med sådant som är värt att minnas?

Såhär gör jag för att fylla livet med många dagar att minnas:

Jag fyller mitt liv med mening och gör varje dag till ännu en fin dag.

Att bara låta dagen komma och gå är ingenting för mig. Jag vill uppleva saker, njuta av saker och lära mig nya saker. Vi kan själva styra våra dagar till stor del och om vi vill skapa mening i vårt liv ska vi göra det.

Fundera på vad du njuter av att göra och vad du vill med ditt liv och gör mer av det.

Jag försöker att leva i nuet genom att ta in alla händelser med alla sinnen i stunden.

Det kan ibland vara svårt i vardagsstressen att leva i stunden, men jag försöker. När jag gör någonting gör jag det fullt ut och med alla sinnen. Jag kan absolut tänka tillbaka och minnas fina stunder och jag kan planera inför morgondagen. Men den största delen av tiden fokuserar jag på det som är här och nu.

Försök att vara härvarande, du med. Lägg bort sådant som distraherar och ha fokus på nuet.

Jag reflekterar över mina dagar genom att skriva om dem.

Jag älskar att skriva ner vad jag och vi har gjort i min kalender. För mig är den är möjlighet till reflektion och en stund när jag tar in mina upplevelser och hjälper mig själv att minnas dem bättre.

Du kanske inte vill skriva i en kalender på samma sätt som jag. Men det kan hjälpa att reflektera på annat sätt, genom att till exempel tänka på vad man har lärt sig under dagen och vad man uppskattade att göra.

Jag tar mycket foton och tittar gärna tillbaka på vad vi har gjort.

Min mobil är fylld med mängder av bilder på saker jag har gjort och varje år klistrar jag in årets händelser i ett fysiskt fotoalbum. Det hjälper mig att minnas bättre och jag tar med mig alla minnesvärda händelser framåt i livet.

Att spara minne genom bilder eller filmer hjälper hjärnan att komma ihåg bättre. Och det är mysigt att titta tillbaka på allt det fina man har varit med om.

Livet är inte de dagar du har levt - Karin Axelsson
Livet är inte de dagar du har levt - Karin Axelsson

Jag är just nu inne i period när jag tänker mycket på livet och döden. Detta har att göra med att min väns man plötsligt dog i en olycka för ett par veckor sedan. Det var en så tragisk död och så fruktansvärt för henne och familjen att han försvann så plötsligt. Han levde verkligen livet fullt ut och det hoppas jag att du gör också.

Läs gärna även detta inlägg:

>>> Lev nu dö sen! <<<

Lev livet levande och följ ditt hjärta! För livet är inte de dagar du levt. Det är de dagar du minns.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.