Tips för att må bättre: Äg dina tankar

Det är så lätt hänt att dagarna bara går och att man flyter med. Kanske bråttas du med dåligt mående eller du är deprimerad? Då ska du läsa mina tips för att må bättre här. Du kan med tankens kraft och genom medvetna val hjälpa dig själv att må bättre.

Med det sagt är inte dessa tips medicin mot allt, men de kan hjälpa dig att få ut det mesta av varje dag och att må så bra som möjligt. Hoppas att du uppskattar denna typ av inlägg!

Mina tips för att må bättre – varje dag

Om du läser detta på morgonen vill jag att du ska försöka ta med dig punkterna nedan in i din dag. Om du läser detta på kvällen vill jag att du tar med dig dem in i kvällen och även imorgon.

Ta sedan med dig punkterna varje dag. De kommer hjälpa dig att få ut det bästa av varje dag.

Här kommer tipsen:

Var närvarande i nuet

Jag kallar det för att vara härvarande. Med det menar jag att du mentalt ska vara i den stund som är just nu. När du pratar med en människa, se till att lyssna noga och var engagerad i samtalet. När du gör något, tittar på något eller lyssnar på något, gör det fullt ut och låt allt annat vänta.

Lägg märke till allt det vackra runt omkring dig

Det finns så mycket fint i vår omgivning. Se till att uppmärksamma det och ta in det. När du tar en promenad, gör det gärna utan distraktioner från musik, podd eller samtal i mobilen. Njut av det vackra du ser istället och ta in det med alla sinnen.

Finn tacksamhet i de små sakerna

Att du har mat på bordet, att du kan gå och att du har människor omkring dig som bryr sig om dig är alla saker att vara tacksam för. Lägg märke till alla dessa saker och skänk dem en tacksamhetstanke.

Lyssna in vad du behöver

Ingen annan kan veta vad du behöver, om du inte säger det. Och du själv vet inte heller vad du behöver om du inte lyssnar inåt och reflekterar över det. Ta dig tid och fokus för att ta reda på vad du behöver och ge dig själv det.

Ha en intention med det du gör

Se till att ha en avsikt och ett syfte med det du gör. Gör inte saker bara av en slump, utan ha ett mål med dem. Att göra saker med en intention och sedan kunna bocka av dem gör gott för oss människor. Det hjälper oss att må bättre.

Äg dina tankar

Du äger dina tankar och tankens kraft är mäktig. Se till att använda den möjligheten till att tänka på sådant som är positivt, relevant och som får dig att göra dina dagar till så bra som möjliga. Att förändra sitt sätt att tänka på och sitt beteende kan ta tid så vara beredd på att jobba hårt för att göra denna förändring.

Jag hoppas att du vill ta med dig mina fem tips för att må bättre idag och varje dag!

Läs dessa liknande inlägg:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.