Olika typer av återhämtning

Ännu en magisk sommarhelg har passerat och jag känner mig fulltankad av bra energi. Dessa helger när jag får vara hemma med familjen och njuta av vackert väder i trädgården gör så mycket gott för mig. Jag kommer ner i varv och fyller på med nya sköna krafter. I detta inlägg vill jag ta upp just detta med återhämtning, något som ju är så oerhört viktigt. Det finns olika typer av återhämtning och det är viktigt att lära sig vilken sort man behöver vid vilket tillfälle.

I detta inlägg kommer jag gå igenom de vanligaste situationerna för när man behöver återhämtning och vilken slags återhämtning som då kan vara bra. Du är den enda i ditt liv som kan veta när du behöver återhämta dig och för att du ska hålla i längden är det viktigt att du ger dig själv tillräckligt av det.

Frigör tid för din återhämtning! För ingen annan kommer göra det åt dig.

Olika typer av återhämtning – välj rätt efter behov

Som jag var inne på är det olika vilken typ av återhämtning du behöver. Detta beror alltså på vad du har gjort som har gjort dig trött. Var noggrann med att känna av när du behöver återhämta dig och fundera på vad som har gjort dig trött innan du bestämmer dig för hur du ska återhämta dig.

Tre olika situationer:

Du har använt hjärnan mycket och känner dig slut i huvudet. Kanske har du varit på jobbet en hel dag och behövt vara alert i huvudet? Om du inte samtidigt har rört på dig mycket kan du här behöva återhämtning genom fysisk aktivitet. Kanske ett träningspass eller en promenad i friska luften hjälper?

Du har varit social och träffat många människor. Du känner att du har ett starkt behov av att vara i tystnad. Här kan en stund i skogen vara lämpligt eller kanske att ett skumbad är vad du behöver.

Du har rört på dig och använt kroppen mycket. Du är helt slut i varje muskel och du känner dig slutkörd rent fysiskt. Testa att lägga dig en stund i hängmattan eller på sofflocket.

Bara du kan veta när du behöver återhämtning och av vilken sort. Var därför noga med att lyssna inåt och mån om att ge dig själv det du har behov av.

Hur är det för dig, ser du till att ta tillräckligt med återhämtning?

Läs även dessa inlägg om återhämtning:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.