De här sconesen är lite extra söta och väldigt goda. Jag gjorde ett gäng förra helgen och har en påse av dem i frysen. De kommer bestämt åka fram på frukostbordet imorgon. Då är det lördag och dessutom min födelsedag. Om det är något jag ser fram emot den dagen är att få starta den långsamt med en mysig frukost. Då kommer dessa scones passa bra!
Receptet har jag hittat hos Katarina och precis som alltid med scones går de väldigt snabbt att göra. Så om du också vill njuta av dem till lördagsfrukosten, eller söndagsfrukosten för den delen, räcker det att du svänger ihop dem efter att du har gått upp på morgonen.
Söta scones – recept
ca 10 stycken
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl matolja utan smak eller med väldigt naturell smak
- 250 gram kvarg, gärna med vaniljsmak
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kvarg. Blanda ihop ordentligt.
Rulla bollar av degen och stoppa i muffinsformar. In i ugnen på 250 grader i ca tio minuter. Låt svalna något och pudra florsocker över dem.
Servera sconesen nybakade. Jag gillar att äta dem med en färskost och sylt eller smör och sylt. Mmmm, härliga lyxfrukost!


Karinaxelsson.se
Dom ska jag göra! Gott <3
Hoppas att du kommer gilla dem!