Tjejmilen och bananglass

Bananglass text

Mmmm, en hemgjord, super enkel bananglass gjord på bara bra grejjer. Det är vad jag njöt av igår kväll. Men innan vi pratar mer om den super smarriga bananglassen tänkte jag hylla några av de tjejer som sprang Tjejmilen idag. Flera träningsbloggare sprang idag och några av dem sprang för Plan, för att stödja alla de flickor som tvingas in i barnäktenskap mot sin vilja. Det var Anna, Linda, Andrea, Helena, Sara och Vevve som sprang #förhenne, kampanjen som Plan driver nu. Har sett på Facebook att de verkar ha haft en fin dag och vädret kunde ju ingen klaga på. Ska bli kul att läsa deras racerapporter senare!

Andra som har sprungit idag är mina kompisar Åsa och Ylva. Och säkert en massa andra som jag inte vet om just nu. Jag hade gärna varit med och sprungit själv om jag hade kunnat. Nästa år satsar jag på att också vara en av de över 30.000 tjejerna som springer.

En annan som har sprungit idag – och vunnit det lopp hon sprang var Elmina som sprang Bråviksloppet, en halvmara på tiden 1:30:09. Stort grattis och snyggt jobbat!

Har någon av er som läser detta sprungit Tjejmilen idag? Berätta! Hur gick det? Vore kul att få höra några ord om det eller få en länk till där du har skrivit mer om dagens lopp!

Bananglass text 2

Så till den där bananglassen som jag gjorde igår och smaskade av på kvällen i soffan. Kanske kan vara gott för er som har sprungit att göra. Annars fungerar den att äta nästan när som helst. För glass är ju nästan alltid gott!

Jag mixade två bananer med ca en deciliter grädde samt hade i en knivsudd lakritspulver för lite mer sötma. Ner i en burk och in i frysen ett par timmar. Sedan var den så där rinnigt krämig i konsistensen och super god. Nästa gång kanske jag testar med kokosmjölk eller kokosgrädde samt har i lite kakao också. Det kan jag tänka mig också blir en hit!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.