Älska snö

älska snö (3)

Det började igår och sedan dess har det snöat hur mycket som helst här. Jag fick pulsa i en hel del snö i morse när jag drog vagnen till förskolan även om vissa gångvägar var plogade och enklare att gå på. Hade tänkt svänga förbi gymmet efter lämningen för ett styrkepass där, men då Smilla hade vaknat till i vagnen ville jag vänta tills hon somnade om igen. Det är trots allt enklast och säkrast att träna med en sovande bebis på gymmet.

Jag fortsatte alltså att gå i snövädret med hopp om att hon skulle bli trött igen. Men trots den längre promenaden blev hon inte det. Istället låg hon vaken och tittade upp på alla snö som föll ner på vagnens genomskinliga regnskydd.

älska snö (1)

Hon kräver ju inte lika mycket sömn längre så jag beslöt mig för att gå hem istället och köra ett pass där. Promenaden blev längre än tänkt och bitvis ganska ansträngande med all snö. Bara kul, tyckte jag! Det enda som var synd var väl att mascaran rann lite grann, men i övrigt var det bara härligt.

älska snö (6)

Strax innan vi var hemma igen hade hon somnat om och när jag kom innanför dörren kunde jag köra igång med ett styrkepass. Kände att överkroppen kunde behöva få sig en omgång. Annars är jag övertygad om att den långa promenaden på nästan två timmar, om än i ganska långsamt tempo, var jobbigare träning än styrkepasset jag körde hemma. Tack snön för det!

älska snö (7)

Och tack Smilla för att jag (och du) fick vara ute lite mer idag istället för att stänga in oss på ett gym. Jag ser redan fram emot eftermiddagens promenad tillbaka till förskolan. Det snöar fortfarande och kommer nog finnas en och annan driva att ta sig igenom. Och när vi kommer hem i eftermiddag väntar snögubbsbygge i trädgården!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.