Bussäventyr och annat skoj

Karin tights (4)

Denna fredag har jag haft fokus på barnen och få till det mesta av packningen inför vår semester som börjar imorgon. Vi behövde handla lite smått och gott inför resan och jag föreslog att vi skulle ta bussen istället för bilen dit. Wilmer blev väldigt glad, vilket också var anledningen till att jag kom med förslaget. För honom är en bussresa höjden av spännande utflykt och då är det värt uppoffringen det tar att åka på det sättet. Vi var borta i över 2½ timmar hemifrån istället för en dryg halvtimme, som det hade tagit om vi hade åkt med bilen. Men då fick jag också en massa promenader på köpet!

frukost (1)

frukost (4)

Annat skoj och trevligt idag var den goda frukosten i morse. Jag gjorde en smaskig blåbärssmoothie och åt med knäckemacka. Hade i lite allt möjligt i smoothien så här får ni veta vad jag hade.

Blåbärssmoothie

2 portioner

  • 250 gram kvarg
  • 1-2 dl naturell yoghurt
  • en skvätt mjölk
  • en banan
  • en näve frysta blåbär
  • 1 msk hasselnötssmör
  • 1 tsk Pukka Vitalise
  • en uns kanel
  • ganska mycket kardemumma
  • ett gäng olika frön till toppingen

Mixa alla ingredienserna förutom fröna i en mixer. Häll upp i glas och toppa med förslagsvis solrosfrön, chiafrön och pumpafrön.

Karin tights (2)

Just nu går jag igenom min garderob och har plockat fram några gamla godingar i klädväg, som jag nästan har glömt bort. I och med graviditeten och sedan några månader innan jag har gått ner till min vanliga vikt så har jag inte kunnat använda en del av mina kläder på ett tag. Men nu kan jag och jag gillar verkligen de här tightsen. Så de kommer användas flitigt framöver!

Lunch

När vi kom hem från bussäventyret var vi rejält hungriga och det var skönt att snabbt svänga ihop en lunch. Vi hade färdigkokad bönpasta i kylen. Till den gjorde jag en vegetarisk sås på rödlök, paprika, creme fraiche, en skvätt grädde, dijonsenap, soya, peppar och pesto. Mums med riven Västerbottenost och grönsaker till!

Hälsa och packning (2)

Hälsa och packning (3)

Sedan gick eftermiddagen i ett med tvätt, packning och två små barn. Hann också smutta lite på de supperfood-drycker jag har fått hem från Guru Happy att testa. De här flaskorna är fullpackade med nyttigheter som macarot och vetegräspulver, vilka innehåller mängder med livsnödvändiga aminosyror, mineraler, vitaminer, klorofyll och enzymer. Har man druckit en sådan här dryck behöver man inte vara rädd för att man har missat någon frukt eller grönsak den dagen. Och de smakar faktiskt gott! Ett extra plus för de fina flaskorna.

Hälsa och packning (6)

Något annat jag har fått hem att testa är gojibär i tablettform. Eftersom gojibäret är ett av det mest näringsrika bären man kan äta känns det bra att ta sig en tablett om dagen. I alla fall de dagar som jag inte äter av det i naturligt format. En sådan här tablett innehåller en mycket hög koncentration av vitaminer, mineraler och antioxidanter som ger energi samt stärker immunförsvaret rejält.

Hälsa och packning (7)

Hälsa och packning (9)

Vi ska spendera ganska många timmar i bilen både imorgon och på söndag och då gäller det att preppa med smått och gott att tugga på. Idag packade jag ner bland annat tuggummi, gröt i portionsförpackningar att enkelt kunna laga till när vi stannar på vägen, fruktpuréer, Bouncebollar, energibar och choklad.

Jag köpte några chokladkakor från det nya märket Hello från Lindt idag. De såg helt enkelt så goda ut och har nu höga förväntningar på dem.

Förutom detta kommer vi ha med frukt och kokta ägg som mellanmål att ta till när det behövs.

Blev en del skoj idag. Nu ser jag mest fram emot den hemgjorda bananglass jag ska äta om en stund!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.