Komboträning

Den här veckan har jag inte fått till riktigt så mycket träning som jag helst vill, främst på grund av sjuk son hemma och då blir man ju lite låst. Så i förmiddags stack jag iväg från man och barn en stund för att få till ett smart kombinationsträningspass.

Jag sprang till gymmet, körde ett gäng övningar där och sprang tillbaka. Ganska exakt en timme var jag borta och då hade jag hunnit med fem kilometers löpning samt övningar som chins, dips, bröst- och axelpress, rodd och ryggresningar. Ett optimalt pass att köra när man vill få med lite av allt!

Äppelblom (4)

Den här typen av träningspass tycker jag är ursmarta och jag ser framför mig att när jag börjar jobba igen, och de dagar jag jobbar hemifrån, kommer jag lägga upp träningen på det här sättet. Löpningen på 2,5 kilometer till gymmet blir lite som uppvärmning samt ett sätt att tagga igång på. Framme vid gymmet är jag sedan rejält uppvärmd och kan köra igång direkt. Beroende på sedan hur trött jag är efter gympasset får löpningen hem antingen bli ett hårt intervallpass med ruscher mellan lyktstolparna och i backarna eller ett lugnare nedjoggningspass. Dagsform och målsättning för tillfället får styra.

Idag försökte jag hålla ett hyggligt bra tempo när jag sprang till och från gymmet. Och jag lyckades med att springa i 5 minuter/kilometer-fart båda sträckorna. Ingen självklarhet att jag klarar det tempot nu för tiden så det var skönt att lyckas med det. Något annat som också var trevligt var att jag märkte att jag klarar fler chins än jag trodde när jag tar ett gummiband till hjälp. Perfekt sätt att bli bättre i den övningen på så det ska jag fortsätta med.

När jag kom hem från mitt kombopass så upptäckte jag att vårt lilla äppleträd har fått några små blommor. Älskar den här tiden!

Äppelblom (5)

Äppelblom (6)

Äppelblom (7)

Äppelblom (9)

Bilderna är dock inte på vårt lilla äppelträd utan ett annat, som jag såg när vi var på väg hem från syster senare på dagen. Vi var där på världens godaste lunch idag. Hon kan det här med att laga mat, min syster!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.