Med bara armar

Jag tror bestämt att det har varit premiär för linne för min del idag! Hela dagen har det varit så varmt att ett linne och bara armar har varit det enda rätta. 

Med bara armar (8)

Jag inledde dagen med att vara träningsklädd och direkt när jag kom ut genom dörren på morgonen var det för varmt för att ha träningsjackan på. Efter promenad och förskolelämning stannade jag till i lekparken och tränade. Jag körde några set chins med olika grepp, drog mig upp med bara armar i räckhäv samt testade att göra pistols och wall climb.

Med bara armar (1)

Att dra sig upp med bara armar i ett supinerat grepp klarar jag några gånger, men jag blir trött snabbt. Härligt ändå det faktum att jag kan dra hela min kropp upp med bara armarna, om än inte så långt eller många gånger i följd!

Med bara armar (3)

För att klara att göra chins med motsatt grepp, dvs pronerat grepp, behöver jag ha ett gummiband till hjälp. Men det är nog mycket psykologiskt jag får hjälp av gummibandet. På bilden ovan ser man att jag har tappat gummibandet och det hänger bara löst. Ändå kan jag dra mig upp så gott som hela vägen!

Med bara armar (6)

Här fick gummibandet bättre fäste och jag orkade göra några stycken.

På vägen hem sprang jag 12 backintervaller och för att fortsatte på temat ”med bara armar” gjorde jag armhävningar med fötterna på en parkbänk samt dips mot samma bänk. Även i de övningarna är det skönt att känna att armarna orkar dra eller häva kroppen upp och ner. Jag avslutade med knäböj i solskenet, bara för att jag blev inspirerad till det när jag lyssnade på Fitnesspodden.

Ett bra och omväxlande träningspass, som var extra bra genom det fina vädret.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.