Smarta fruktstänger

Häromdagen fick jag hem ett bud med ett gäng härligt färgglada fruktstänger. Det här var en nyhet för mig och när jag läste innehållsförteckningen på dessa fruktiga mellanmålsstänger från Castus blev jag glad. Det här är en produkt som inte innehåller något onödigt utan bara bra saker såsom vitaminer, mineraler och fibrer. När man inte har vanlig färsk frukt eller bär att tillgå och magen på en själv eller barnet knorrar fungerar dessa stänger utmärkt att ta till. Jag har redan preppat min väska med ett gäng av dessa!

Stängerna består till 96-97 % av frukt och/eller bär. I samtliga ingår det mestadels dadlar och utöver det innehåller de hallon och äpple, päron, banan, blåbär eller jordgubbe. Utöver det innehåller de lite solrosolja, eventuellt koncentrat från citronsaft och någon naturlig arom. Inga konstigheter alltså!

castus fruktstänger (4)

Det här är det ultimata mellanmålet att ha med till barnen eller att ge dem som nyttigt godis. Jag har också smakat dem och gillar att äta dem som de är med den söta fruktsmaken. Men jag blir ännu mer sugen på att experimentera med dem i köket framöver. Tänker mig att de nog är goda att bre nötsmör på eller mixa tillsammans med nötter och kakao och göra hälsobollar på. Det får bli nästa fredagsmysgodis för mig!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.