Om att följa sitt hjärta och den där känslan i magen

Egentligen skulle jag ha börjat jobba i augusti. Då hade jag varit föräldraledig med Smilla i dryga året och mannen skulle ta över här hemma. Men när jag i våras träffade min chef på jobbet och fick reda på att min tjänst som försäljningschef hade försvunnit och att jag alltså inte kunde jobba kvar med den befattningen, utan i sådant fall fick ta en roll med mycket mindre ansvar, valde jag att säga upp mig. Jag sade upp mig utan att ha klart med något annat jobb. Men jag kände att jag var tvungen att följa mitt hjärta och den där känslan i magen. Visst, det hade varit tryggare att stanna kvar som anställd där och börja jobba igen i augusti, men jag skulle inte ha varit lycklig med det.

När sommaren började lida mot sitt slut kände jag ibland en viss oro. Tänk om jag inte skulle hitta något nytt att trivas med? Skulle jag kanske ha valt tryggheten i alla fall? Men riktigt orolig var jag aldrig. Jag visste att jag skulle hitta något bra, något som passade mig bättre just nu i livet.

Under hösten har jag haft dialoger med olika företag gällande olika slags tjänster. Eller egentligen har det varit två olika slags tjänster. Dels som försäljningschef, vilket jag har mest erfarenhet från, men samtidigt känt att jag vill komma bort från. Och dels tjänster inom digital marknadsföring, vilket jag också har jobbat mycket med, men inte i en renodlad roll på ett tag. I varje dialog och möte jag har haft har jag känt in med min mage och lyssnat på mitt hjärta. För eftersom jag hade valt att avsluta med ett jobb som jag hade ville jag inte att det nya jobbet skulle vara sämre än det.

blommor

Mot slutet av den här jobbsökarperioden hade jag ett par olika tjänster att välja mellan. Det stod mellan försäljningschef på heltid och projektledare för SEO och sociala medier på halvtid och ett vikariat dessutom. Båda tjänsterna inom tidningsbranschen. Mitt hjärta visste direkt vad den ville och magen sade samma sak, men jag tänkte efter noga innan jag bestämde mig i alla fall. Fastän lönen i en halvtidsanställning är långt mycket lägre än den för en heltidsanställning och fastän det är ett vikariat valde jag ändå jobbet inom SEO och sociala medier. Anledningen: för att jag brinner för digital marknadsföring och för att företaget känns grymt spännande att jobba på. Att det är på halvtid är egentligen perfekt i mitt liv med småbarn just nu och då har jag också lite tid för att satsa på mitt egna företag Health by Karin. Att det är ett vikariat oroar mig egentligen inte alls. Det kommer lösa sig tids nog!

Jag är så glad för att jag valde att lyssna på hjärtat och magen. Jag vågade och jag vann! Fastän jag inte har börjat jobbet än så är det så det känns. Imorgon börjar jag på Aller Media. Då är det upp till bevis!

Är också så tacksam för alla som stöttat och trott på mig när jag valde att säga upp mig utan att ha en aning om jag skulle hitta något bättre jobb. Min syster är en av dem. Av henne fick jag de fina tulpanerna på översta bilden. Och hemma hos henne satt jag ibland i början av hösten för att få jobb-sökar-ro. Andra bilden är från hennes lägenhet. ♥

 

22 Comments
 1. Grymma Karin, så modigt och så rätt! Hjärtat och magkänslan är också mina vägvisare i livet, det blir liksom alltid bra då även fast det också kan generera en del oro mellan varven. Men det ingår liksom 🙂

  Lycka till med första arbetsdagen imorgon, heja!

 2. Så modigt! Det är ju svårt att våga vara modig och lyssna till sitt hjärta ibland (särskilt när det finns andra människor iblandade). Jag tror ändå att det blir bra om en lyssnar inåt och vågar tro på sin egen förmåga. Mitt hjärta säger mig att jag i n t e vill gå tillbaka till mitt lärarjobb på heltid, och jag hoppas att jag ser till att göra verklighet av det.

 3. Grattis vad roligt!

  Jag känner att jag är i liknande situation som du var för några månader sedan, jag behöver bryta upp från min nuvarande situation. Är civilingenjör och tog examen 2014 men det har varit jättesvårt att få jobb som nyligen utexad pga för lite erfarenhet. Därför har jag blivit tvungen att gå tillbaka till vidare studier och det känns inte rätt i magen. Har du några tips som nyligen har lyckats i jobbdjungeln? Tänker framförallt på att du lyckades få jobb inom ett område du hade mindre erfarenhet inom.

  1. Det är verkligen en jobbdjungel, som du beskriver, och jag upplever också att jobberfarenhet värdesätts väldigt högt. Förstår att det är en svår situation du har, men om det inte känns rätt i magen tycker jag du ska kämpa för att lyckas komma in på den väg du vill.

   Min drivkraft i det mesta här i livet ligger mycket i huruvida det känns i magen och om jag är säker på känslan där är jag beredd att kämpa hårt för att lyckas med det jag vill. Eftersom jag har jobbat med digitala medier och SEO väldigt mycket tidigare kunde jag pusha för det när jag sökte den typen av roller. Men jag sökte även försäljningschefsroller parallellt för att ha en säkerhet utifall att.

   Det jag kan råda dig till är att söka många tjänster, men bara sådana som är relevanta och som du känner är i linje med din utbildning. Annars finns det alltid andra som har mer relevant erfarenhet. Var aktiv på LinkedIn och i andra nätverk för att få nys om tjänster den vägen eller via kontakter bli tipsad om något.

   Men var inte för hård för dig själv! Det ÄR jätte svårt att komma in i en bransch när man inte har jobbat inom den tidigare. Fundera på om det finns andra jobb, som är lättare för dig att få just nu, men som är ett steg på vägen till det jobb du helst vill ha.

   Stort lycka till, Maria!

 4. Så skönt att ändå ha jobbalternativ att välja mellan när så många går arbetslösa. 🙂 Jag har precis hamnat i en knepig sits vad gäller anställning och har sjukskrivning och mammaledighet bakom mig vilket inte känns som det mest meriterande direkt när man ska ut och hitta nytt jobb. Hoppas det ska gå att hitta en lösning.

  1. Åh, jag hoppas och håller tummarna hårt för att det ska lösa sig för dig!
   Fokusera på alla värden du har, allt du kan och har erfarenhet inom och låt det vara det du framhäver i de jobbsökarsituationer du befinner dig i.
   Stor kram!

 5. Vet inte om min kommentar kom fram? Kolla gärna i skräpkorgen! Provar utan att ange webbadressen…

  Jag tror att det är bra att välja med hjärtat!!! Själv är jag också i en förvirrad period. Har ett tillfälligt jobb, men vet inte hur jag ska fortsätta. Söka nytt heltidsjobb… eller deltidsjobb kanske? Starta eget? Satsa på bloggen? Vill gå efter hjärtat men är lite förvirrad för tillfället 😉

  1. Kommentaren kom fram! Det kan absolut vara svårt ibland att veta vad som är klokast att välja och ibland kan man inte välja med hjärtat för att det det kan vara för våghalsigt eller otryggt. Men försök tänka vad det är du verkligen VILL om du skulle slippa tänka på ekonomisk trygghet, andras förväntningar o.s.v. För om du vet det kan du lägga en plan för hur du kan ta dig dit, även om det kan innebära att det tar ett tag innan du är där. Om du fortfarande är förvirrad är mitt tips att satsa på en sak i taget och testa det fullt ut innan du ändrar riktning, om du känner att det första inte var rätt.
   Stort lycka till med ditt val! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.