En promenad i vårvintern

I fredags åkte vi från vintern i Stockholm till våren i Göteborg. För ja, våren har kommit dit. Där fanns ingen snö, solen lyste hela lördagen och fåglarna kvittrade. I eftermiddags kom vi hem igen, men inte till ett vintrigt Stockholm utan snarare till ett Stockholm i vårskrud eller åtminstone i ett tillstånd av vårvinter. Det blev extra tydligt för oss när vi promenerade hem från tågstationen.

Jag hade valt att bara ta enkelvagnen på vår helgresa. Wilmer, fyra år, var alltså tvungen att gå hela tiden. Han har verkligen varit duktig hela helgen och både traskat och sprungit när det har behövts. Men när vi skulle gå de knappa tre kilometerna hem från stationen klagade han på ”trötta ben” och ”ingen energi kvar i benen”. Jag bar honom på axlarna bitvis, men mestadels fick han gå själv och jag försökte peppa honom att orka. Då var det härligt att solen både lyste och värmde och vi fick se små vårtecken på vägen hem.

varvinter

Vid vägkanten lyste årets första snödroppar upp. Älskade vårtecken!

varvinter

Bitvis låg snön fortfarande kvar, men det var vårtecknen som övervägde och jag har en känsla av att vi inte kommer behöva ha vårvinter så länge till. Snart kommer nog våren hit på riktigt!

varvinter

Det är roligt med barn. Trots att de egentligen är trötta glömmer de bort det så fort de får något annat att fokusera på. Som den typiska pojke Wilmer är så är han väldigt tävlingsinriktad. Så när han klagade på trötthet sade jag att vi skulle tävla om vem som kom först till nästa lyktstolpe och genast började han springa. Och när han upptäckte en isfläck ville han åka ”skridskor” där en bra stund innan vi kunde gå vidare. Det orkade han minsann.

Dessa promenader med barnen när vi inte behöver passa en tid är så härliga! Jag älskar att kunna stanna till vid blommorna vi ser för att ta en bild eller låta dem leka i en vattenpöl en stund innan vi går vidare. Det var en sådan slags promenad vi ägnade oss åt i eftermiddags när vi gick hem i vårvintern. Och det var så härligt!

Läs här om från en vinter till en annan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.