Typisk Karin-träning

Ett typiskt träningspass för mig nu för tiden är träningspasset som går att hinna med efter jobbet och innan förskolehämtning. Det får inte ta mer än 30-40 minuter och brukar därför vara högintensiv träning alternativt styrketräning i snabbt tempo för att jag ska få den träningseffekt jag vill.

Gårdagens träningspass var ett typiskt Karin-pass. Vädret var varmt och soligt så jag valde att gå förbi gymmet för att gå bort till lekparken nära barnens förskola istället. Där körde jag träning egen kroppsvikt – ett effektivt träningspass med enbart min egna kropp som tyngd.

Passet tog en dryg halvtimme och jag hann med ett gäng övningar under den tiden. Jag jobbade i supersets till en början eftersom det är ett smart sätt att hålla högt tempo i träningen. Övriga övningar matade jag på i ett fortsatt högt tempo för att hinna med så många som möjligt innan det var dags för att hämta barnen.

Det var träning med egen kroppsvikt, men jag använde mig av några redskap. I lekparken jag var i finns det räcken och trampets, vilka jag använde mig av för att kunna träna på chins och göra räckhäv. Jag använde mig också av gunga till en magövning och en bänk för att göra dips. Nästa gång ska jag ta med ett gummiband för att kunna få support i chinsen samt för att kunna göra mer övningar, som rodd och olika axelövningar.

Har du testat att träna i en lekpark någon gång? Med lite fantasi kan man få till ett riktigt bra träningspass. Här delar jag med mig av gårdagens upplägg.

Traning egen kroppsvikt Karin

Träning egen kroppsvikt:

Samtliga övningar i tre set vardera och med max antal repetitioner

  • Superset: Chins och excentriska chins + armhävningar
  • Superset: Benindrag i gunga + utfallsgång
  • Dips mot bänk
  • Upphopp
  • Knäböj med tåhävningar
  • Räckhäv i trapets
  • Smala armhävningar

Snabb promenad från tåget till lekparken och träningspass med kroppen som vikt – typisk Karin-träning och just den typen av träning som jag älskar!

Fotona i inlägget är tagna förra våren, någon gång i maj. När jag ser dem tänker jag på träning utomhus och längtar tills vi har det lika grönt och vackert som det var då.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.