Löpning på landet

Imorse sprang jag en mil, mest på vilja för benen kändes som sirap. Eftersom vi bor på landet var det som vanligt lantligt där jag sprang. Men för några veckor sedan var det ännu mer lantligt där jag sprang.

När vi bodde på Strömma Farmlodge gav jag mig ut ett par av morgnarna för att springa innan familjen vaknade. Eftersom Strömma Farmlodge ligger beläget ute på landet finns där bara fält och smala grusvägar så långt ögat kan nå. Löpning på landet är mysigt och rofyllt och jag njöt av att kunna förlägga mina löparrundor där.

lopning-pa-landet-2

lopning-pa-landet-3

Jag sprang längs med fält och tror inte att jag mötte en enda bil medan jag var ute och sprang. Och då sprang jag ändå längs med bilvägarna. Allt jag såg var dessa sädesfält, majsfält, röda stugor och några kohagar. När jag sprang förbi en av kohagarna tittade kossorna nyfiket på mig och sprang med mig en bit.

lopning-pa-landet-4

lopning-pa-landet-5

Att få vara nära naturen är magiskt. Och särskilt magiskt är det när man inte möter på någon annan eller blir störd av motorljud. Vid ett av tillfällena villade jag bort mig mot slutet av löparrundan, just för att allt såg likadant ut överallt. Men jag hittade ganska snabbt tillbaka igen och det gjorde inget att det blev en liten extra sväng.

lopning-pa-landet-6

Min löparrunda såg ut så här till en början. Det här var just efter att jag hade sprungit ut från Strömma Farmlodge. Efter ett tag kom jag ut på en lite större väg, men omgivningarna såg hela tiden likadana ut.

lopning-pa-landet-7

lopning-pa-landet-8

lopning-pa-landet-9

Det fanns många fina blommor att titta på längs med vägen.

lopning-pa-landet-10

Och alla dessa vildhallon som växer i Sverige på sommaren är ju underbara!

Mina morgonrundor med löpning på landet i Tvååker var så härliga. Att sedan möta upp familjen och äta den goda frukosten på Strömma var också ren lycka!

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.