Vår semester på Malta

Att vattkopporna slog till här på Malta var såklart inte kul. Men för varje dag som har gått har jag mer och mer sett det positiva med det och ju bättre Wilmer har mått har det blivit mer och mer okej att ha det så här. För egen del kanske det var bra att det blev så här för jag har verkligen stressat ner den här veckan.

Dagarna har vi spenderat inne på hotellrummet. Tur att vi hade IPaden med oss för den har blivit hans bästa vän här. När han inte har tittat på film eller spelat i någon barnapp så har han ritat eller skrivit. Smilla har flera efterskottsteckningar till sin 2-årsdag att vänta när vi kommer hem! Jag har tränat, solat, bloggat och jobbat med företaget, lyssnat på ljudbok och surfat – allt nästan enbart på balkongen. Så frisk luft har jag verkligen fått! Jag måste bara påminna om hur bra Nextory är igen. Jag har lyssnat på ljudböcker därifrån hela veckan och säkert är det många som också har tid för sådant nu i semestertider. Du har fortfarande en månads gratis lyssning där om du vill! >>> Klicka på länken och läs mer här. <<< Erbjudandet gäller till 30 augusti så passa på nu i sommar!

När det har varit dags för mat har jag gått ner till restaurangen och hämtat upp den åt oss. Så har vi suttit på balkongen och ätit den medan vi har sett på alla andra barn som badat i poolen under tiden. Wilmer är verkligen en badpojke och jag är förundrad över hur pass bra han ändå har tagit detta med att inte få bada. Ibland har han frågat varför han inte får bada och när jag har förklarat har han accepterat och liksom gillat läget.

Första dagarna på Malta var han rejält tagen av sjukdomen, hade feber och ville bara ligga i sängen. Men mot mitten av veckan började han vara piggare och då införde han och jag en rutin att smyga ut från hotellet på kvällen, strax innan solnedgången, för att gå ner till havet. På stranden var det då ganska tomt på folk så vi passade på att få en stund utomhus med fötterna i sanden.

Wilmer har verkligen levt upp dessa kvällar. Han har byggt sandslott och vi har badat.

Vet inte om man egentligen ska få kalla detta för sandslott. Men Wilmer tyckte det i alla fall!

I lördags, alltså en vecka efter att vattkopporna började komma, fick vi återbesök av läkaren. Han såg att kopporna inte längre var smittsamma och gav Wilmer okej till att vistas ute bland folk. Så hela helgen har vi kunnat ta oss utanför hotellrummet och göra saker. Han har dock inte fått bada än, men vi har kunnat äta mat i restaurangen, promenera längs med havet och på hotellområdet, spelat strandtennis och gjort en utflykt till närmaste by. Den lyckan!

Vi fick också godkänt av läkaren att åka hem på tisdag så idag blir vår sista dag här. Och den kommer vi fira rejält för idag får Wilmer bada. Förstå vad han och jag ska bada idag!

Jag ska inte klaga på att jag har behövt hänga så mycket på våra hotellbalkonger denna vecka. De har gett mig så mycket, inte minst utsikten om kvällarna. Så här såg det ut när vi åt middag på en av dem härom kvällen. En sådan utsikt kan man inte vara annat än tacksam till att få uppleva!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.