Mac Brownies – godaste kakorna jag har ätit!

De kakorna jag bakade till förra helgens födelsedagsfika var verkligen bland det godaste jag någonsin har ätit. Dessa Mac Brownies ser ut ungefär som macarons, men smakar som en kladdkaka eller brownie av bästa sort. Lite kladdiga i mitten och med kraftig chokladsmak. Alltså, himmelriket om du frågar mig!

Receptet hittade jag som sagt i ELLE Mat & Vins senaste tidning och jag förstår varför kollegorna valde att låta just dessa kakor pryda omslaget. För de är inte bara goda, utan fina också.

Här får du receptet på dessa underbara chokladkakor.

mac-brownies-recept-2

Mac Brownies

12 kakor

  • 200 gram mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
  • 1 1/2 msk kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör (rumsvarmt)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/4dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk hasselnötter
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Chokladcréme:

  • 100 gram mörk choklad (50-70% kakaohalt)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kakao
  • 40 gram smör

Brygg starkt kaffe. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner kaffe och vaniljsocker. Ställ åt sidan.

Vispa rumstempererat smör med strösocker, farinsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt att vispa. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget och de hackade hasselnötterna. Vispa hela tiden tills du har en slät smet.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i chokladsmeten. Låt den stå och vila i ca 10 minuter.

Rulla smeten i 24 kulor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåtarna.

Gör chokladcrémen:

Koka chokladen i bitar med vatten, grädde och kakao i 5-8 minuter tills crémen tjocknar. Ta från värmen och tillsätt smör, rör om och låt svalna.

Montera dina Mac Brownies genom att bre chokladcréme på en kaka och lägga en annan kaka överst. Ett tips är att också strö lite hackade hasselnötter emellan.

mac-brownies-recept-3

Om du som jag älskar choklad måste du lova mig att baka dessa. Du kommer helt säkert att älska dem! Ett tips är att göra dem dagen före du ska bjuda på dem då de om möjligt är ännu godare dag två.

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.