Istället för löpning

Jag hade planerat att springa en tur på Djurgården efter jobbet i fredags. Löparkläderna hade jag med mig i väskan och jag skulle springa en runda innan det var dags att ta tåget hem. Men så var jag kvar på kontoret lite längre än jag hade tänkt och när jag skulle dra mig därifrån var jag allt annat än sugen på att sticka ut i mörkret för att springa. För första gången på väldigt länge valde jag att strunta i ett inplanerat träningspass och det kändes helt rätt att jag gjorde så. Istället för löpning åkte jag hem till familjens fredagsmys.

När jag kom hem den kvällen var jag väldigt trött och jag kände tydligt att beslutet att inte springa var helt rätt. Prick klockan 22, efter Skavlan, somnade jag som en stock och vaknade inte förrän 8.00 när Smilla väckte mig dagen efter. Snacka om att jag behövde sova!

Vi låg och drog oss i sängen, hon och jag, till 8.30 och sedan var jag redo för en ny dag och för ett träningspass. Eftersom jag var ensam med barnen blev det inte någon löpning. Men väl ett pass med kortleksträning blev det!

istallet-for-lopning-2

istallet-for-lopning-3

Lika viktigt som det är att träna är det viktigt att ibland våga vila istället för att träna. Genom att vila ena dagen gav det mig desto mer energi till att träna dagen efter. Gårdagens kortleksträning blev med övningarna armhävningar, upphopp, dips och utfallshopp. Jag var fortfarande mör från torsdagen crossfitpass, som faktiskt gör sig påmint hos mig än. Blir nog en ganska lugn dag idag på söndagen…

Förresten; idag är det sista dagen att rösta i Guldhjärtat 2016. Om ni vill se mig som finalist i kategorin Årets Social Media Influencer röstar ni på mig här. Glöm inte att göra det idag!

4 Comments
  1. Ja, och det är en fin balans det där med att vara ”för trött” för att träna och att faktiskt vara för trött för att träna. Ibland svårt att veta vad kroppen försöker säga 😀 Det verkar som att du gjorde rätt val iaf!

  2. Härligt att få sova ut! Ibland ska man bara lyssna på kroppen, hoppa över träning och bara vara….det kan vara ett svårt beslut när man har bestämt sig för att träna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.