Tjejmiddag i Gamla Stan

I måndags efter jobbet tog jag mig till Gamla Stan. Snön yrde i luften och det var mysig julstämning i gränderna och på torgen där. Om jag hade haft tid hade jag gärna strosat runt en stund i snöyran i de krokiga gränderna. Men jag hade en tid att passa eftersom jag skulle på tjejmiddag med mina kompisar från gymnasiet.

gamla-stan-tjejmiddag-2

Vi skulle vara hemma hos Angelica och hon bor i en av Gamla Stans gränder i en mysig lägenhet.

gamla-stan-tjejmiddag-3

Jag och dessa fyra tjejer har gemensamma middagar några gånger per år och det är lika trevligt varje gång. Tänk att det nu är 18 år sedan som vi började gymnasiet och programmet Estetisk konst- och formgivning. Under de tre gymnasieåren spenderade vi många timmar tillsammans framför målardukar, filmredigeringsapparater och nakna krokimodeller. Efter det gick vi skilda vägar, men några år senare tog vi upp kontakten igen och började med dessa middagar. Så värdefullt!

gamla-stan-tjejmiddag-5

gamla-stan-tjejmiddag-6

Angelica bjöd på en super god lasagne och en härlig sallad. Timmarna rusade förbi medan vi satt och pratade om allt möjligt.

gamla-stan-tjejmiddag-7

Vi fick efterrätt också, en härlig sådan bestående av turkisk yoghurt, honung, valnötter och hallon. Så gott!

När det var dags för oss fyra gäster att bege oss hemåt promenerade vi genom ett vintrigt Gamla Stan och jag blev sugen på att snart återvända dit igen. Vid juletid är Gamla Stan som allra mysigast och ett besök på julmarknaden där är nästan ett måste.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.