Mina favoriter i Åre

Många har sportlov just i detta nu och jag kan tänka mig att skidorter som Åre är fyllda med många skidåkare och andra sportlovsfirare. Vi valde ju att spendera en vecka i Åre för några veckor sedan istället och valde därmed en vecka med mindre folk och därmed kortare köer till liftarna. Jag uppskattar när det är så samtidigt som det säkert är härligt där också just nu. Ju fler folk desto härligare stämning, liksom.

Det finns mycket som är härligt med Åre och här vill jag dela med mig av några av de Åre aktiviteter som jag gillar mest – mina Åre favoriter helt enkelt. 
aktiviteter i Åre aktiviteter i Åre

Lika härligt som det är att ta sig uppför backarna och åka ner, lika trevligt är det att ta sig en sväng i Åre by. Jag gillar att utgå nere från Åre sjö för att sedan gå upp mot torget, att strosa runt där och kolla in i några av butikerna. Det finns en hel del bra restauranger att välja på när man blir hungrig. Antingen väljer jag en av dem vid torget eller så går jag tillbaka ner mot sjön och in på Holiday Club. Där kan jag rekommendera ett besök på restaurang Grow, där det serveras god, hälsosam mat som ger bra energi.

aktiviteter i Åre

Ett besök i simhallen inne på Holiday Club är ett måste för oss som småbarnsfamilj. Barnen älskar det och vi vuxna tycker också att det är skoj. Ännu roligare tycker jag att det är att smita in till det fina SATS-gymmet som ligger vägg i vägg.

aktiviteter i Åre aktiviteter i Åre

Om man vill ta en fika efter simhalls- eller gymbesöket så finns nu Waynes Coffee nu uppe i Åre by. Vi tog en fika där senast vi var i Åre och deras chokladmuffin var riktigt god.

Åre Rödkullen skidåkning

När man är i Åre ska man helst åka skidor. Annars missar man den absolut stora tjusningen med att vara där. Vi bor i Åre Björnen och har därmed nära till skidbackarna där, men oftast åker vi ändå till Rödkullen. Där gick Wilmer i skidskola nu senast och det finns bra åkning för både vuxna och barn.

Åre Rödkullen skidåkning

Vädret och underlaget i Rödkullen var perfekt senast vi var där. Ändå ger den här bilden blandade känslor för mig för det var strax efter att jag hade tagit den som jag ramlade och nu tre-fyra veckor senare är mitt knä fortfarande lite sargat från fallet. Men mestadels har jag ändå fina minnen!

När vi spenderar dagarna i Rödkullen brukar vi ibland ta med oss mat och grilla till lunchen. Det är mysigt att värma sig framför den öppna elden och äta utomhus tillsammans för att sedan fortsätta åka i backarna. Dagens stora höjdpunkt för barnen är när Valle dyker upp på sina skidor.

aktiviteter i Åre

I övrigt älskar jag att vara i vår lägenhet och njuta av utsikten över Åre sjö och Hundfjället. Jag älskar att springa upp och ner för berget och sedan gå in för att duscha länge, basta och sedan hänga framför kaminen.

Naturfenomen i ÅreAtt få njuta av detta vackra är ren och skär lycka. Mina sinnen är fullt mottagliga när vi är i Åre och jag tar mig tid att vara i stunden.

Åre på kvällarna

Jag har tidigare skrivit om kvällarna i Åre och vad jag helst gör då. Att få avsluta en heldag utomhus på detta sätt är verkligen en sann favorit för mig.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.