Hamburgare med sötpotatis pommes

Vi hade egentligen tänkt att dra fram grillen och ha grillpremiär på Valborg, men valde att skjuta på den premiären och grillade våra hamburgare inne i köket istället. Menyn på Valborgsmässoafton var hamburgare med sötpotatis pommes, en maträtt som går att variera i det oändliga och som jag inte kan tröttna på.

Valborgsmiddagen bestod av hamburgare av nötfärs, med ost på och pimpade med grönsaker och dijonsenap. Som vanligt valde jag rostat surdegsbröd istället för hamburgerbröd till mina burgare. Det tycker jag är absolut godast!

Här kommer ett gäng andra varianter på hamburgare med sötpotatis pommes. Kanske att någon av dem passar för dig att testa i veckan?!

vegoburgare med sotpotatis pommes

Om man vill undvika kött eller helt enkelt variera med lite mer vegetarisk mat ibland är det gott med quornburgare. Den här burgaren gjorde jag på quornfärs, kidneybönor och lite annat gott. Du hittar receptet genom att klicka på länken.

Dressingen gjorde jag genom att blanda créme fraiche, dijonsenap och lite kryddor. Super gott!

vegoburgare med sotpotatis pommes

Sötpotatis pommes är verkligen det godaste tillbehöret till både hamburgare och vegoburgare. Oftast skalar jag mina sötpotatisar innan jag skär dem i stavar, men denna gång behöll jag skalet på. Också gott!

veckans-mat-quornburgare3

veckans-mat-quornburgare

Om man inte vill göra sina Quornburgare själv fungerar det bra att köpa färdiga. På bilderna ovan ser ni sådana färdigköpta Quornburgare, serverade med sötpotatis pommes, koriander och andra goda tillbehör.

Så här gör jag mina sötpotatis pommes när jag gör dem utan skal.
quinoaburgare-recept-2

quinoaburgare-recept-3

Om jag inte väljer ett rostat bröd till mina burgare så tar jag en Fazer kuse som bröd. Bilderna ovan visar en typiskt god hamburgermåltid, enligt mig: en quinoaburgare från Risenta (busenkel att göra själv!) med en kall sås gjord på cremé fraiche, örter, citron och lite riven färsk ingefära samt grönsaker och koriander. Och sötpotatis pommes såklart!

Fler goda tillbehör till burgare och sötpotatis pommes:

Om du vill satsa på vegetariska burgare och inte orkar göra egna från grunden kan jag verkligen rekommendera Ristentas burgare, ett pulver som du blandar ihop med hett vatten och direkt kan forma burgare av.  Snabbmat som ändå är näringrik och bra!

äppelpaj med vaniljsås

Till efterrätt på Valborg åt vi smulpaj på äpple tillsammans med vaniljsås och färska jordgubbar. Ahh, vilken middag!

4 Comments
  1. här blev det köpepizza o sängen kl 21 för mig o sonen på valborg… Båda stora barnen spelade innebandycup i göteborg, men dottern sov över o sonens lag kördes… Sambon o lilleman drog till sjöboden o vi andra tillbringade helgen i hall.. ha ha.. men innebandy är så kul o bådas lag är så grymma… 🙂 har hunnit med att springa i alla fall, härligt skönt pass i går em.. nu börjar ångesten för göteborgsvarvet bli påtaglig.. hmmm hur blir jag 5kg lättare o hur skall jag hinna med minst två långpass till … ops vad fort våren har gott.. 🙂

    1. Låter som en härlig Valborgshelg med barnens aktiviteter i fokus! Skönt att du fick till lite löpning också!
      Visst har våren gått fort! Du hinner det du hinner så hoppas jag att Varvet blir njutbart för dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.