Sommarkvällar hemma hos oss

Det är ömsom regn och ömsom sol dessa dagar. Vi som har trädgård är glada för de regniga dagarna eftersom det får buskarna, blommorna och gräset att frodas och hålla sig fräscha och fina. Men lika tacksamma och glada är vi för de soliga dagarna. Och som allra mest njuter jag av de soliga och fina sommarkvällarna när vi är lediga och hänger hemma på trädgården. Det är dessa ljuvliga sommarkvällar som får mig att verkligen se fram emot den stundande semester även om jag njuter minst lika mycket av det en vanlig tisdag- eller lördagkväll.

Här kommer några bilder från hur vi har spenderat våra soliga sommarkvällar i trädgården hittills.

Plantering i trädgården

Vi har kvällssolen på baksidan av trädgården. Det är fint när solen sprider sitt sken på huset och trädgårdsytan där.

barnen och sommarkväll i trädgården

barnen och sommarkväll i trädgården

Älsk på de ljumma sommarkvällarna när barnen springer runt med bara ben och hittar på egna små upptåg och äventyr. Som de syskon de är hamnar de titt som tätt i bråk, men ute på trädgården håller de oftast sams. De har fullt upp med att leka, tjuvkika på grannarna och springa runt huset.

badtunna och sommarkväll i trädgården badtunna och sommarkväll i trädgården

Än så länge har vi bara badat i badtunnan en gång i år och det var på Kristi Himmelsfärd. Kvällen var varm och vattnet i tunnan var ännu varmare. Bästa tänkbara aktiviteten för både stora och små!

sommarkväll i trädgården sommarkväll i trädgården

Mannen har byggt en bänk och anlagt stenar intill badtunnan. Där är det mysigt att sitta med en handduk runt sig efter badet och blicka in mot skogen.

ljuvliga-sommarkvallar-1 ljuvliga-sommarkvallar-4

Ju längre sommarkvällen lider desto lägre ställer sig solen, men vi får njuta av kvällssolen ganska länge inpå kvällen ändå. Bästa platsen för det är i hängstolen intill den stora blomsterslänten.

sommar-bucketlist-tradgarden sommar-bucketlist-kvallssol sommar-bucketlist-kvallssol-tomten

Sommarkvällar i juni kan vara det mest ljuvligaste som finns. En kvällssol som varar länge och sprider sitt sken över gräset och blommorna. Fåglar som kvittrar och syrsor som spelar och en tacksamhet som inte vet några gränser.

ljuvliga-sommarkvallar-7 Sommarkväll i juni

Så sakteliga försvinner sedan solen bakom häcken och träden, men det blir aldrig riktigt mörkt, i alla fall inte så länge jag är vaken. Att få njuta av dessa sommarkvällar gör att den långa, mörka vintern garanterat är mödan värd att ta sig igenom.

Som en kontrast får ni här se hur det ser ut när det är full vinter istället på tomten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.