Om att bemästra sin rädsla

Jag är ganska mycket när det kommer till träning. Jag är stark och uthållig. Jag är relativt rörlig och smidig och jag kan vara ganska snabb. Så långt bra och jag borde kunna vara väldigt allsidig i min träning samt klara av de flesta olika träningsformer. Men det är en sak som gör att jag inte kan utöva all den typ av träning som jag skulle vilja.

Det som ofta står i vägen för mig för att klara nya träningsutmaningar är min rädsla. Jag är lite av en fegis både på grund av att jag är höjdrädd och för att jag tror att jag ska göra mig illa. Det är den där rädslan som jag övar på att bemästra och idag tog jag ett steg i rätt riktning. Jag klarade nämligen av att gå armgång – något jag har försökt klara ganska länge, men hittills inte lyckats. Förrän idag!

Styrkan att kunna hänga längre stunder har jag haft länge, men jag har tidigare inte vågat släppa taget om ena handen för att svinga mig fram i armgången. Idag vågade jag och det var en sådan härlig känsla.

Armgång:

Så här såg det ut idag när jag klarade ett antal omgångar armgång när barnen och jag var på Wilmers skolgård och hade bootcamp:

Armgång med Karin Axelsson

Armgång med Karin Axelsson

Armgång med Karin Axelsson

Armgång med Karin Axelsson

Visst ser det ganska enkelt ut?!! Och det var det också. Tänk vad härligt det är när man lyckas bemästra sin rädsla och gör något som man tidigare inte har vågat!

Tekniken går fortfarande att slipa på. Och snabbheten också. Men det ska bara bli kul för nu vågar jag!

Armgång med Karin Axelsson

Efter avklarad armgång hängde jag lycklig i ställningen ett tag. Sedan var det dags för nästa övning i Wilmers bootcamp. Berättar mer om vår bootcamp vid ett senare tillfälle.

Hoppas att också du tar modet till dig och testar en övning eller träningsform som du tidigare inte har vågar göra!!!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.