December på olika sätt

Det var ett antal år sedan vi hade en vit jul hemma hos oss. När jag tänker efter tror jag att det var senast för sex år sedan vi hade det. Jag minns nämligen att storebror i familjen var ett år när julafton var vit och full med snö. Och nu är han sju…

Bilden ovan är på storebror, men för bara ett eller två år sedan. Lagom till nyårsafton brukar ofta snön komma med besked hos oss och så var det även det året.

En grön december

När jag tittar tillbaka på december förra året ser jag att vi hade fått snö tidigare på månaden, som hunnit smälta bort strax innan julen kom. Barnen kunde vara ute och cykla på barmark så det fick vara vår december-aktivitet istället för att åka pulka.

julhelg-vinter

I år kom ju snön med besked för någon vecka sedan och jag var själaglad när detta hände. Att titta ut på en trädgård som såg ut så här var magiskt och än så länge finns det hopp för att julen ska kunna bli så här pass vit i år, om det inte slaskar för mycket kommande dagar, vill säga.

Hur vitt eller grönt det än är på julafton hemma hos oss så kommer vi få en riktigt vit jul i år. Vi kommer ju åka hit över julveckan! Och oavsett vilken väderlek julen bjuder på så kommer det bli mysigt och härligt.

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Jag skrev ju tidigare i veckan att jag kommer bjuda på mycket julrecept denna vecka och så även i detta inlägg. Kanske att du har som plan att göra en sats med saffransbullar så här dagarna innan jul? I sådant fall kan jag tipsa om ett riktigt gott recept, som jag testade för första gången förra julen.

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Jag pratar om dessa saffransbullar med kanel och kardemumma. Gör dessa, det tycker jag verkligen!

Jag hoppas att du njuter dessa dagar innan jul, att du inte känner stress eller ensamhet eller sorg. Sänk på kraven, var snäll mot dig själv och satsa på juldagar som du mår bra av att ha. Det kan behöva upprepas för jag tror tyvärr det är många av oss som lätt dras med i hysterin och konsumtionshetsen inför jul. Försök att undvik det!

Njut av dagarna innan jul och oavsett vilket väder det blir till jul i år så hoppas jag att vi alla får tindra med ögonen och må bra när julafton kommer!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.