Lax recept – mina favoriter med lax

Om det är något som jag verkligen älskar så är det lax. Jag älskar laxen i alla former, på alla tänkbara tillagningssätt och när som helst. Här har jag samlat några av mina absoluta favoriter när det kommer till recept med lax.

Lax recept – ett gäng maträtter med lax

Jag brukar ganska ofta improvisera i köket när jag tillagar lax. Ibland gör jag det enkelt för mig och stoppar helt enkelt in en stor laxfilé med salt, peppar och citron i ugnen. Medan den bakas där kokar jag potatis, morötter och broccoli. Sedan serverar jag allt med en kall sås gjord på créme fraiche, dill och citron. Så enkelt och gott!

Andra gånger tillagar jag min lax på lite mer avancerat sätt än så och några av de recepten tipsar jag om här.

Fish Taco lax koriander mango och avokado
Fish Taco lax koriander mango och avokado

Fish Tacos med lax

Om jag ska nämna ett enda recept med lax så får det nog bli Fish Tacos med lax. Smakkombinationen lax, lime, mango, avokado och koriander är verkligen magisk!

poke-bowl-recept-2

Poké Bowl med lax

En solklar favorit för mig är olika former av Poké Bowls. En Poké Bowl med lax är både gott och fräscht och via länken kan du hitta till en receptvariant av det.

Lax bowl - bra mat för vuxna och barn

Lax Bowl

Här tipsar jag även om en variant på Lax Bowl som är lite mer barnvänlig.

Paulúns supermix med lax

Supermix med lax

Om du har kort med tid så är denna middag ett hett tips. Med hjälp av Paúluns supermix tillsammans med lax, spenat och lite annat gott har du middagen klar på ett kick!

Nudelwok med lax

Lax och nudlar

Jag gillar som sagt att improvisera i köket och denna rätt med lax och nudlar på asiatiskt vis är ett resultat av en sådan improvisationsstund.

lax-med-mango-och-avokadosallad

Lax med mango- och avokadosallad

Slutligen vill jag tipsa om en riktigt fräsch laxsallad med mango och avokado. Så god sommarmat att bjuda på och enkelt att sno ihop!

Hoppas att du har fått lite inspiration till att laga något med lax!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.