Hemester – om vår semester hemma

Nog för att vi njöt av vår svemester när vi var ute med husvagnen, men sedan vi kom hem för drygt två veckor sedan har vi njutit desto mer av vår hemester, dvs semester hemma. Vi har allt vi behöver hemma för att få fram den där semesterkänslan och göra saker som är somriga och som vi känner för. Och om inte huset och trädgården räcker till så behöver vi bara ta oss någon halvtimme bort med bilen för att få nya, härliga upplevelser. Här kommer ett inlägg om det som vi har gjort de senaste två veckorna på vår hemester.

Svemester – det härliga med att semestra hemma

Något som jag uppskattar något enormt med att ha semester är att de är få tider som ska passas. Jag behöver inte ställa väckarklockan utan det är barnen som väcker mig och eftersom de gärna sover länge på sommarlovet får också jag och mannen sova länge om vi vill.

Vi börjar ofta dagen med en runda i trädgården och efter att alla har ätit frukost och gjort sig klara fortsätter vi med mer trädgårdshäng. Som vi har jobbat och fixat i trädgården denna sommar och det är så härligt! Älskar att ta i, bli lite svettig och se hur det gör skillnad att rensa bort det där ogräset eller plantera nytt i någon kruka.

Vårt växthus

Såklart har mycket handlat om att bygga växthus och fixa i det denna sommar. Det vet ni redan och kan läsa om här.

När dagens trädgårdsarbete är gjort är det soft att bara gå runt och njuta av allt det fina.

Medan jag och mannen har jobbat med trädgårdsfix eller suttit i en solstol med en kaffe så har barnen sprungit in och ut hos grannkompisar samt lekt med allt som finns på tomten. Alla i familjen trivs med andra ord med att ha hemester!

Blåbär i skogen

Att vi bor granne med blåbärsskogen gör också att hemestern blir härlig. Vi har gått ett gäng rundor vid det här laget. Storebror, som tidigare år har kunnat sitta i timmar och plocka, har dock tappat lite av sitt ”blåbärsplockarsting” så igår gick jag en runda själv istället. Riktigt skönt att få lite egentid där i blåbärsriset!

Någon kväll fyllde vi badtunnan och värmde upp vattnet med eld i kaminen och badade. Så mysigt!

Sova i trädgården

Och när det var som varmast i juli sov vi i paviljongen ute i trädgården. Det var verkligen så skönt och mysigt. Fem nätter på raken blev det!

Jag har tränat på utan krav och press under sommaren, så även hemma på vår hemester. Vissa morgnar har jag sprungit bort till sjön för ett morgondopp.

Andra morgnar har jag hängt i vårt utegym. Det enda träningsmål jag har haft denna sommar har varit att kunna klara fem chins på raken. I lördags klarade jag det och det var en grym känsla!

När vår lilla plastpool och utedusch på trädgården inte har räckt till har vi åkt bort till en av de stränder som ligger nära. Eller så har vi tagit oss till en ny strand längre bort.

Vissa dagar har vi packat in oss i Mustangen och åkt till en plats att både bada på och utforska. Den här dagen åkte vi med Mustangen till Vaxholm.

Just Vaxholm åker vi till varje sommar. Är så mysigt att äta på Hembygdsgården där samt promenera längs hamnen.

Sigtuna besöker vi också alltid på sommaren, så även denna. Här ser ni det fina Stadshotellet i Sigtuna. För elva år sedan spenderade jag och mannen vår bröllopsnatt där, ett fint minne.

Vi har också varit på Skansen…

… och utforskat flera olika platser på Ingarö, som stranden Björnö Sandarna, som ni ser här. Ljuvligt!

Ja, ni förstår kanske varför jag tycker att hemester är ljuvligt?!! Hur är det med dig – njuter du också av att ha semester hemma?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.