Vårt växthus – så här ser det ut och så här har vi inrett det

När vi började gräva en djup grop i slutet av maj-början på juni trodde jag aldrig att det skulle innebära så mycket jobb för att bygga ett växthus. Men så har vi gjort det grundligt och noggrant också, tack vare att jag har en man som är kunnig och en som inte lämnar något åt slumpen. Jag är så glad för att vi orkade vara ihärdiga, noggranna och att vi lade så mycket tid på grunden – för tänk vad fint det blev nu när det står klart och när vi också har inrett det!

Här kommer en härlig bildbomb med vårt växthus, som vi blev klara med inredningsmässigt för bara några dagar sedan. Som vi njuter av att nu ha detta extra ”rum” i trädgården!

Vårt växthus – bildbomb!

Först får ni ett gäng bilder på hur växthuset ser ut när det precis har börjat skymma. Då tänds belysningen uppe i taket och växthuset ser så där extra inbjudande ut.

Den vy vi möts av nu när vi kommer hem till huset är denna. Bakom den stora busken med de lila blommorna sticker det fram: växthuset! Det gör sig så bra där, mellan friggeboden och silverpäron-trädet.

Precis till höger innanför entrén har vi ställt ett stort olivträd och den lilla rottingsoffan rakt fram är mysig att sitta i. Jag gillar den fina, lilla trappan i sten så mycket. Den gjorde mannen i samband med att han lade all marksten.

Från soffan kan vi blicka ut över allt det fina, både det vi har i växthuset och också över stor del av trädgården. Älsk på att kunna sitta där i höst med en kopp te!

Växthuset står fastsatt i ett antal hål, gjutet med betong. Barnen hjälpte till att pimpa dessa med snäckor som vi plockade i Ugglarp tidigare i somras. Vi satte dit snäckorna innan betongen hade stelnat och nu sitter de som berget.

Samtidigt som vi gjorde det snäckpysslet gjorde barnen också varsin ljusstake i betong och med snäckor. Fint va?!!

Mannen har byggt en arbetsbänk och jag gillar verkligen den stil han har fått till med en blandning av stål, betong och trä. Att jag är född samma år som trälådorna har i sin skrift känns väldigt passande!

Vi valde att lämna ett hål i markstenen, som mannen har gjutit med betong. I den har vi planterat en kaprifol samt några markhöga växter med tjocka, gröna blad. Kaprifolen kommer kunna klättra uppför hela växthusväggen när den tar fart. Den blir nog fint!

Som ni ser skymta har vi också tomatplantor på golvet.

Häromdagen snickrade mannen ihop ett par hyllor, som nu sitter på väggen och har små plantor på sig.

Från skymning till dagsljus. Här följer ett gäng bilder, tagna dagtid:

Vårt stolta, fina växthus är en fröjd för ögat. Ledsen om jag låter skrytsam och väldigt nöjd, men jag tycket att det blev så bra!

Dessa bilder tog jag i förrgår när jag hade tagit in namnsdagsbuketten, som också var fredagsbuketten, i växthuset.

Jag har skrivit om våra växter och dess skötsel i en bok, som vi har inne på bänken.

Vi har olika kannor för de olika blomnäringsmedlen och en emaljskål, som mest bara är fin och inte har någon direkt funktion.

Och utanför växthuset har vi en odlingslåda med örter. Jag älskar verkligen att ha färska, egna örter att kunna gå och plocka av till middagsmatlagningen. Drömmen!

Ni förstår kanske att jag tycker att det var värt allt slit nu när vi har vårt fina växthus på plats?!!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.