Ännu ett födelsedagsfirande och ett ljuvligt spadygn

Vilken fantastisk ynnest att nyligen ha fyllt 40 år. I samband med födelsedagen blev jag ju firad till tusen, men firandet har fortsatt sedan dess och i helgen har jag fått njuta av en av mina födelsedagspresenter.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Min syster gav mig ett spadygn på tu man hand och i lördags var det dags att få njuta av denna present. Tänk, hon vet exakt vad jag mår bra av för det dygn vi fick tillsammans på spa och med hotellövernattning var verkligen ljuvligt.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Vi började vårt dygn tillsammans hemma hos henne. Hon hade bakat bananbröd och gjort en grön smoothie. Det var så galet gott!! I den gröna smoothien hade hon avokado, apelsin, ingefära, bladspenat, spirulina och kanske något mer. Så fräsch och god! Om du vill få ett gott recept på bananbröd hittar du mitt recept på sockerfritt bananbröd här. Vi njöt bananbrödet med jordnötssmör, flingsalt och banan. Mums!

Efter denna goda brunch åkte vi till spa-hotellet.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Det hotell hon hade valt för vår helg var Elite Hotell Marina Tower, som ligger intill havet på Saltsjöqvarns kaj. Så fin byggnad och så fint läge!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Där fick vi njuta av många sköna timmar inne på spa’t. Vi badade i bubbelpoolen och i den vanliga poolen och satt en del i bastun. Tiden gick snabbt då vi hade mycket att prata om och när vi blev lite hungriga snacksade vi på frukt, nötter, mandlar och torkad frukt.

Så fick vi feeling och gick in på gymet för att träna. Jag hade inte hunnit med att promenera så mycket denna dag och eftersom jag har min utmaning att gå 10 000 steg om dagen så passade jag på att komma upp i dagens dos på löpbandet. Jag hade inga träningsskor med mig, men det fungerade bra att både gå och springa i strumplästen. Jag har förresten skapat en Facebook-grupp kring utmaningen att gå 10 000 steg om dagen. Gå med i den om du är sugen på att vara med!

Efter träningen var det dags för massage och vi fick båda njuta av en timmes sådan. Så skönt!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Vi softade på rummet en stund innan det var dags för att göra iordning oss för middag.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

På kvällen åt vi en riktigt god middag i hotellets restaurang. Jag kan knappt minnas när vi senast åt en middag ihop på tu man hand, min syster och jag. Så värdefullt att få göra det nu!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Maten var riktigt god. Jag njöt av en god kalkon med palsternacksmos till huvudrätt.

Vi valde båda samma efterrätt. Den hette höstäpplen och innehöll ljuvliga smaker av äpple, kola och rödbeta samt texturer som crunchy smulpajdeg och kall sorbét. En riktig smakfest!

Förutom att hon gav mig detta härliga spadygn fick jag också den allra finaste present man kan tänka sig på min födelsedag. Hon hade gjort en hel bok om mitt liv och på kvällen bläddrade vi i den tillsammans.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

På första uppslaget ser man mig som bebis tillsammans med min mamma och sedan följer uppslag efter uppslag med händelser och fina minnen från mitt liv. Det finns så mycket kärlek i den här boken och jag är så oerhört tacksam för den!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Mina fina vänner har skrivit så vackra ord till mig och självklart finns mitt tränings- och hälsofokus beskrivet i den.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Det är många familjebilder, både från vår uppväxt och från mitt vuxna liv och jag kan skatta mig så lycklig över alla fina människor jag har i mitt liv. Syster avslutar boken så bra med:

The best is yet to come.

Tack älskade fins syster för denna bok!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Vi sov ut på söndagen och vaknade upp till denna utsikt.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Efter varsin kaffe gav vi oss ut i den friska novembermorgonen. Skönt att få starta dagen med en promenad!

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Gröna Lund och Djurgården låg stilla där på andra sidan vattnet.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Efter promenaden gick vi in i värmen och njöt av en riktigt god frukost. Det blev en grön smoothie även denna morgon och mycket annat gott också.

Ett spadygn på Elite Hotel Marina Plaza

Så packade vi ihop och checkade ut från vårt härliga spa-dygn. Det här var verkligen en så galet härlig present och jag kan rekommendera alla att ta in på just detta hotell för spa, relax och god mat. Tack finaste syster! <3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.