Läsvärda blogginlägg försommar

Vilken pangstart vi har fått av juni, denna årets första sommarmånad! Den sista helgen i maj avslutades med strålande sol och vackert väder och när vi gick in i juni månad igår var det som att högsommaren plötsligt hade infunnit sig. Sådan fantastiskt härlig värme och så mycket sol som vi har fått de senaste dagarna har vi inte haft på hela året hittills. Som jag njuter av detta!

Nu när dagarna är ljusa, långa och varma vill jag vara ute mest hela tiden. Igår var jag ute och planterade i trädgården till klockan 21.30 och imorse stack jag ut 06.30 för en löprunda. Jag jobbar ju hemifrån i dessa tider och passar på att sitta ute på altanen under parasollet så mycket som det går.

Det finns massor av härligt att göra samt äta och dricka nu i denna försommartid och jag vill här dela med mig av några av de sakerna. Här kommer ett gäng blogginlägg från förr med läsvärt så här i början av juni.

syrénvatten

syrénvatten

Läsvärda blogginlägg försommar – passande såhär i början av juni

Att dekorera sitt bordsvatten med syrener gör det till ett väldigt vackert vatten. Läs här om hur jag helst dricker mitt syrenvatten.

Frukost ute i trädgården - fil med granola och blåbär

Sommarblommor i vas

Plocka en bukett blommor och dekorera bordet med. Packa ihop det du är sugen på och ät din frukost ute i det gröna. Att bära ut en frukostbricka till trädgården och äta frukosten på altanen i syrenbersån är sann sommarkänsla för mig!

Pannkakstårta recept

Med juni och försommaren kommer många festligheter och förhoppningsvis kan vi fira våra nära och kära även i år, Corona till trots. Denna magiska pannkakstårta passar utmärkt att göra till vilket kalas som helst. Och vill du få ännu mer inspiration på olika tårtor kan du kolla in detta inlägg med tips på tårtor till midsommar.

blommor i cykelkorg

Som sagt, se till att plocka mycket blommor nu när det finns så mycket i äng och mark. Här ett läsvärt inlägg om midsommarblommor och mina bästa midsommartips.

liljekonvaljer

Snart går det att plocka liljekonvaljer i skogen och rabarberpaj passar ypperligt att baka nu. Klicka in här för att läsa om det och ännu fler saker att göra när försommaren är här. Som jag älskar denna tid!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.