Kungsholmen Runt och det ljuvliga med denna runda

Igår morse sprang jag Kungsholmen runt och jag måste säga att jag älskar denna runda så mycket. I och med att jag jobbar på Kungsgatan i Stockholm, precis intill Kungsbron, ligger den väldigt nära till hands för mig att springa. Distansen är ungefär en mil, vilket är lagom långt att hinna springa innan jobbet eller på lunchen. Att naturen är fin och vägarna är bra att springa gör ju inte rundan direkt sämre. Jag tänkte att jag ska ta med er på min springrunda runt Kungsholmen här!

Kungsholmen Runt – häng med på min löparrunda!

Den första sträckan av Kungsholmen runt springer jag alltså längst med Kungsgatan, över Kungsbron och sedan ner till gång- och cykelvägen längs med Karlbergskanalen.

Kungsholmen Runt löpning

Där längs med Kungsholms Strand är det alltid fint att springa. Fortfarande så här i november har en del av träden löv, men snart kommer det vara kalare här. Jag springer hela vägen längs med Karlbergskanalen, ser Karlbergs Slott skymta förbi på andra sidan och fortsätter vidare förbi kolonistugorna vid Hornsbergs strand.

Kungsholmen Runt löpning

Jag blickar ut över det spegelblanka vattnet från en av bryggorna där. Så fint det är!

Kungsholmen Runt löpning

Kungsholmen Runt

Så springer jag vidare längs med hela Hornsbergs Strand som lite längre fram går över till Kristinebergs Strand.

Kungsholmen Runt löpning

Kungsholmen Runt löpning

Uppe vid Kristinebergsklipporna är det en vacker utsikt över Tranebergsbron och vägen där är kuperad och fin.

Efter nedförsbacken kommer jag till den raksträcka som leder bort till Rålambshovsparken. Just den sträckan är nog rundans tråkigaste del eftersom den går så nära bilvägarna. Men så fort jag kommer fram till parken igen får jag åter njuta av fina omgivningar.

Kungsholmen Runt löpning

Jag springer genom Rålambshovsparken och denna viadukt, som får mig att tänka på de tidiga morgnarna med Army Fitness som jag brukade spendera här. Detta är nu sju år sedan, men har verkligen satt sig i mitt minne. Det var riktigt tuff och rolig träning det!

Kungsholmen Runt löpning

Kungsholmen Runt löpning

Sedan följer löpning längs med Norr Mälarstrand, en av rundornas bästa sträckor. Här är det ofta många andra ute och går eller springer, vilket glädjer mig så. Jag springer med sikte mot Stadshuset och väl framme där tar jag sikte tillbaka mot stan och kontoret. Jag svänger av och springer längs med Karlbergskanalen igen, fast nu från andra hållet.

Kungsholmen Runt

Kungsholmen Runt

Om jag har tur kan det vara så här soligt och höstlikt fint när jag springer där.

Karin Axelsson Kungsholmen Runt

Det har hänt att jag har varit tvungen att stanna till en stund för att blicka ut över vår vackra huvudstad. Så springer jag vidare och kommer snart tillbaka till Kungsbron där löprundan började.

Kungsholmen Runt - Stadshuset

Även där kan det vara fint att stanna till för en stund och blicka ut över kanalen och Stadshuset. En mil Kungsholmen runt är avverkad och jag kan nöjt springa in till kontoret och vår dusch där.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.