Hotell Södra Berget i Sundsvall – ett toppenhotell

När vi åkte hem från vår julvecka i Åre stannade vi till en natt i Sundsvall. Vi brukar göra det på våra resor till och från Åre då det ligger halvvägs och det blir lite långt för barnen att köra hela resvägen på en dag. Vi har tidigare bott på Scandic, men denna gång testade vi ett nytt hotell, nämligen hotell Södra Berget. Det ligger högst upp på det berg i staden som heter just Södra Berget. Jag kan lova att vi inte blev besvikna över den utsikten!

Hotell Södra Berget i Sundsvall

Vi kom fram på kvällen när det redan var mörkt sedan några timmar.

Porten in till hotellet och entrén mötte oss med vacker belysning och fin inredning. Det doftade gott och fräscht, sannolikt från spat då det finns en spaanläggning på hotellet.

Hotell Södra Berget Sundsvall

Vårt rum var stort och rymligt med två dubbelsängar. Barnen paxade genast att få sova bredvid varsin förälder. Så har vi aldrig sovit på hotell förut så de tyckte nog att det var lite spännande.

Hotell Södra Berget Sundsvall

Ena kortväggen på rummet var helt täckt av fönster med utsikt över hela staden. Så vackert det var att blicka ut över Sundsvall i kvällsbelysning!

Hotell Södra Berget Sundsvall

Morgonen därpå åt vi en riktigt god hotellfrukost. Det märks när en frukost är väl uttänkt och har det lilla extra och det har frukosten där på Södra Berget. Jag njöt av gott bröd, färsk frukt, perfekt kokt ägg och en fräsch skogsbärssmoothie till min frukost.

Morgonen var solig och fin och vi fick blicka ut över Sundsvall i vackert morgonsken.

Hotell Södra Berget Sundsvall

Utsikten från hotellrummet var storslagen denna morgon!

Jag kan lova att vi har hittat till vår hotellfavorit i Sundsvall. Här finns det lilla extra och lite till. Och jag testar gärna deras spa nästa gång vi är där.

Här kan du läsa mer om detta fina hotell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.