Sova ute – om en natt i en regnig trädgård

Det var en fin och varm kväll igår kväll när vi bäddade iordning i paviljongen. Barnen hade pratat om det i några dagar nu och de var peppade på att sova ute. Väderappen visade en molnig och ljummen natt. Det skulle inte bli kallare än 14 grader, men vi klädde ändå på oss sköna sovkläder samt tog med extra filtar ut.

För oss är det tradition att sova ute i trädgården några gånger varje sommar och detta skulle bli årets första. Nu är det morgonen efter och jag berättar här om vår natt ute i trädgården, vilket visade sig bli en regnig natt.

Sova ute – det härliga med att sova utomhus

Vi kröp ner i våra sängar, som vi hade bäddat iordning i soffan, vid klockan tio. Det är alltid lite svårt för barnen att komma till ro när vi sover utomhus. Själv hade jag kunnat somna direkt. Vi lyssnade på en ljudbok en stund innan vi sade god natt till varandra.

Det som jag uppskattar mest med att sova ute är:

  • närheten till naturen. Älskar att höra fågelkvittret och känna hur vinden blåser.
  • den friska luften. Den gör oss ju så gott!
  • att få sova nära barnen
  • att det blir som ett mysigt litet äventyr!

Ofta när jag sover utomhus vaknar jag till mycket oftare på nätterna än jag gör annars. Jag gissar att jag gör det för att det är så ljust och för att jag inte är van vid alla ljud. Även denna natt vaknade jag ett flertal gånger, men jag somnade om snabbt igen varje gång. Någon gång efter midnatt hörde jag hur det regnade. Det hade inte väderappen visat att det skulle göra. Det fortsatte sedan att regna hela natten och vi har fått uppleva vår första natt ute i regn. Mysigt ändå att ligga där skyddad av paviljongtaket medan det regnade!

Sova ute

Min semester har inte börjat riktigt ännu och jag har gissningsvis många härliga nätter att se fram emot i vår paviljong. Kanske ska det till och med blir en sak jag eller vi gör året om?!

Läs fler liknande inlägg:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.