Saltviks camping i Grebbestad

Efter att ha spenderat midsommarhelgen i Mariestad åkte vi vidare till Grebbestad på Västkusten. Vi har varit många gånger på Västkusten, men just Grebbestad hade vi inte besökt tidigare. Vi hade bokat in oss på Saltviks camping och det visade sig bli en salt och blåsig upplevelse, men också en väldigt härlig sådan. Här berättar jag om min upplevelse av att bo på Saltviks camping.

Saltviks camping

Det första vi gjorde när vi hade fått husvagnen på plats var att gå ner till den lilla stranden på området. Vi hade fått en havsnära plats precis intill så det var inget avstånd att prata om. Till sonens lycka fanns där en liten fotbollsplan, precis intill stranden, och i övrigt omringades den av stora nyponrosbuskar och högt gräs. Havet låg stilla i den lilla viken och vi kände att vi hade hamnat på en bra plats.

Saltviks Camping i Grebbestad
Saltviks Camping i Grebbestad

Saltviks camping är omringad av hav och berg. Vi behövde bara gå några meter från vår husvagn för att komma till bergspartierna och det naturreservat som heter Tjurpannan.

Det går att välja mellan några olika leder, som alla går över berget och runt den karga miljön.

Tjurpannan bjöd oss på mycket blåst och ömsom sol, ömsom moln. Jag testade att springa på berget, vilket var lite utmanande. Så mestadels höll vi oss till promenader där istället.

Saltviks Camping i Grebbestad

I naturreservatet finns det kor som går fritt. De stötte vi på ett antal gånger.

Saltviks Camping i Grebbestad

Från ena sidan av Tjurpannan får man en fin utsikt över den vik som själva campingen ligger intill.

Saltviks Camping i Grebbestad

Vi fick njuta av ett gäng soliga och varma dagar i Grebbestad. Då njöt vi av bad i det långgrunda vattnet, SUP-paddling och fotbollsspel intill stranden. Som jag älskar den typen av lata dagar som en kontrast till alla andra aktivitetsfyllda dagar, som vi har haft denna sommar.

Saltviks Camping i Grebbestad

Till min förtjusning har campingen har ett nybyggt utegym. Hela familjen tränade ett pass ihop där och jag joggade även dit och tränade ett pass själv en av morgnarna.

Saltviks Camping i Grebbestad

I övrigt gick det fint att träna på stranden. Du som följer mig vet hur mycket jag älskar tidig morgonträning, följt av ett morgondopp. Det kunde jag syssla hur mycket som helst med på Saltvik!

Under högsäsong erbjuder campingen ledarledda träningspass på stranden och i naturreservatet. Dessvärre fick jag inte någon chans att testa det eftersom vi var där veckan innan högsäsong. Men kan tänka mig att det är en kul upplevelse.

Saltviks Camping i Grebbestad

På campingen finns en restaurang och en av kvällarna åt vi middag där. Vi satt på takterassen i fin kvällssol och med utsikt över havet och njöt av god mat. Min kycklingsallad var somrig och god!

Saltviks Camping i Grebbestad

Barnen trivdes bra på campingen. Där finns som sagt fotbollsplan, men också volleybollplan och lekpark. Och i vanlig ordning hittade de ett gäng andra barn att leka med.

Kvällarna på Saltvik var magiskt fina. Vi kunde fiska från bryggan och fick njuta av vackra solnedgångar.

Saltviks Camping i Grebbestad
Saltviks Camping i Grebbestad

När solen hade gått ner var himlen alldeles rosa och det var svårt att gå in i husvagnen för att sova.

Saltviks Camping i Grebbestad

All blåst var uppfriskande och efter en vecka kunde vi summera en fin start på vår semester. Något som vi också uppskattade mycket var närheten till andra fina platser i närheten. Under vår vecka där hann vi med att besöka centrala Grebbestad, Smögen och Bovallsstrand och fick njuta av mycket fint där också.

Hoppas att detta inlägg har gett dig inspiration! Här hittar du till campingens hemsida om du vill kika mer på den.

2 Comments
 1. Hej Karin.
  Vilken fin recension av vår camping, tack!

  Tråkigt att ni missade våra träningspass – kommer ni tillbaka så hör av dig så fixar vi såklart extra pass

  Njut av en fin sensommar fylld med träning, det ska vi också göra✨

  // Elin, Saltviks Camping

  1. Hej Elin,
   Vad roligt att du gillade recensionen och tack för att du kommenterar!

   Vad snällt att ni kan fixa extra pass nästa gång. Tack!

   Njut ni också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.