När alla tydliga tecken finns där

Jag kom tillbaka till jobbet med ett skönt semesterlugn inombords. Jag hade fått vila ut och koppla av under sommaren och batterierna var nyladdade. Nu när jag har jobbat några veckor inser jag att det är många runt mig som inte mår bra. Jag ser det i inlägg på sociala medier och hör det från vänner och bekanta. Det är alltför många som har kört på alltför hårt alldeles för länge. För mig känns det främmande mitt i lugnet efter semestern, men jag vet hur lätt det är att hamna där. I utbrändheten. Här kommer därför ett inlägg om vilka tecken som signalerar en begynnande utbrändhet. För vi måste bli bättre på att lyssna efter dem och agera på dem.

Tecken på utbrändhet

Du har lätt till irritation och ilska. Minsta lilla grej kan göra dig arg och upprörd och du känner inte riktigt igen dig själv.

Du har dåligt med energi och är trött. Du har heller inte samma engagemang som du brukar eller lust till att göra saker.

Du har svårt att sova fastän du är trött. Det är som att du har en oro inom dig hela tiden, som inte går att koppla bort och den stör din nattsömn.

Inget känns speciellt kul längre. Det som du normalt sett brukar gilla att göra känns inte lika roligt längre. Varje ny uppgift känns som ett berg att bestiga.

Du har svårt att leva i nuet. Det som du annars brukar vara tacksam för känner du ingen tacksamhet för längre.

Känner du igen dig i någon av dessa punkter? Ta det i sådant fall på allvar och försök att dra ner på takten, släpp på kraven och lyssna inåt.

Vi är inte skapta för att leva under konstant stress, utan behöver lugn och ro mellan varven. Så se till att ge dig själv det!

Här hittar du fler inlägg om detta ämne:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.