När jag var nära att gå in i väggen

För sex år sedan var jag nära att gå in den där väggen. Jag hade haft för mycket åtaganden under en längre tid, satte höga krav på mig själv och kände mig stressad över att inte hinna med allt. Tack vare min man slapp jag den där väggen. Här berättar jag om min upplevelse av att vara nära att gå in i väggen.

När väggen var nära

Det var sent på kvällen i början av midsommarveckan. Jag satt uppe och jobbade med en stor inlämningsuppgift till jobbet.

Så började internet strula och jag fick panik. Jag var ju tvungen att bli klar med detta och hade mycket kvar! Jag fick tunnelseende och började hyperventilera.

Förutom att den här jobbuppgiften var krävande höll jag också på med detta:

  • I mitt egna bolag producerade jag webbkurser. En av dem hade deadline denna vecka.
  • Jag hade signat upp på en utmaning där jag skulle cykla många mil, förutom att jag höll igång min vanliga träning.
  • Barnen var 2 och 4 år och krävde såklart mycket.
  • Vi skulle hålla i midsommarfirandet och jag hade inte förberett något ännu. Och så skulle jag packa inför kommande semester.

Jag hade kommit till en punkt där jag var för stressad för att orka vara trevlig mot min familj. De som jag älskar mest.❤️❤️❤️

Mitt i kaoset minns jag att maken sade till mig på skarpen och det blev vändningen. Jag drog ner på göromålen och sänkte på kraven. Och jag slapp gå in i väggen.

Här kan du läsa om denna händelse när jag skrev om den strax efter att det hade hänt.

Tips för att undvika den där väggen

Jag har lärt mig mycket av denna händelse och här får du några tips på sådant jag gör för att undvika för hög stress:

  • Det finns mycket som är kul, men vi kan inte göra allt. Om jag väljer att lägga till en aktivitet eller göromål plockar jag bort en annan.
  • När det samlas mycket i huvudet skriver jag ner tankar och göromål. Då är det lättare att släppa dem och jag behöver inte vara stressad över att jag ska glömma bort.
  • Jag reflekterar över vad jag mår bra av och väljer att tacka nej till sådant som inte gör mig gott eller får mig att må bra.
  • Jag prioriterar familjen i första hand, näst efter mig själv förstås.
  • Tillräckligt med sömn, regelbunden motion som inte är kravfylld och bra näring från mat är mina grundpelare som jag ser till att få med hela tiden.

Jag är fullt medveten om att jag inte är perfekt och att det finns risk att jag hamnar där igen. Men jag tror mig ha bra verktyg och kunskap för att förhoppningsvis undvika det. Jag vet också att om jag skulle hamna i en tuff period av livet kommer det vara ännu viktigare att jag släpper på krav och prestation.

>>> Här kan du läsa mer om mina tips för att undvika stress. <<<

Hoppas att detta har varit till hjälp för dig att läsa!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.