Högby Spa – ett lantligt spahotell i Borensberg

Mitt bland slätterna i Borensberg, Östergötland, ligger Högby Spa och Konferens. I helgen var jag och mina tjejkompisar där och fick njuta av magiska dagar med spa, god mat, vacker natur och värdefulla samtal. Vi valde just detta spa då det ligger ungefär mittemellan Stockholm och Göteborg, de städer som vi bor i. Här berättar jag mer om vår upplevelse av Högby spa.

Högby Spa

Hotellet ligger i en lantlig miljö med gamla anor. När man är där känner man sig långt borta från stadsliv och stress. Det är verkligen en avkopplande och fin miljö.

De har satsat på sin spaanläggning och där finns fler olika pooler, både inomhus och utomhus, samt bastu och sköna relaxavdelningar. Det enda vi saknade var en uppstyrd sparitual, vilket inte erbjuds. Men i övrigt har spa’et allt man kan tänkas önska sig.

Både från spaavdelningen och matsalen blickar man ut över den vackra naturen, som just nu är vackert gul och orange.

Vi kom fram till hotellet på fredagkvällen, så pass nära inpå middagen att vi inte hann besöka spadelen då. Men på lördagen passade vi på att spa’a hela dagen. Så härligt!


Den utomhuspool vi satt i här var riktigt varm och vi var tvungna att sätta oss på kanten av den mellan varven för att svalka oss. Det regnade smått hela förmiddagen och var en mysig känsla att sitta ute i regnet och ändå hålla sig varm.


När regnet hade upphört på lördag eftermiddagen gick vi på en promenad i omgivningarna. När vi passerade gårdplanen gick hönsen och tuppen omkring och pickade i marken.


Vi hittade en fin slinga i skogen som vi gick. Älskar att gå bland höstlöven och i den friska luften!


Maten då? Hur är den på Högby Spa? Jo, väldigt god. På bilden ser du varmrätten på fredagens middag: smörstekt fisk med potatis, fläsk och äpple. De kan verkligen matlagning där och jobbar bra med olika smakkombinationer och texturer.


På söndagen vaknade vi upp till sol och kunde njuta av denna utsikt från vårt rum.Mest värdefullt av allt var all den kvalitetstid som vi fick tillsammans, jag och vännerna. På detta spa finns det verkligen möjlighet till många och långa samtal. Det passade vi på att ha. Tack fina vänner för en värdefull helg!

Om du är sugen på att testa detta hotell hittar du info om det här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.