Jag stressade bort tio år av mitt liv

I detta inlägg vill jag lyfta det farliga med att leva ett för hektiskt liv där vila och återhämtning inte får någon eller för lite plats. Jag har själv varit där att jag stressade bort mitt liv och är såhär i efterhand tacksam för de lärdomar jag har dragit av det. Men jag önskar ingen att hamna där jag var.

Jag stressade bort tio år av mitt liv

Klockan ringde alltid 04.30. Jag gick upp direkt och körde 110% hela dagen tills jag stupade i säng. Det var Powerwalk innan frukost, en timmes hård träning, jobb till sent, mer jobb hemma på kvällen och knappt tid att hämta andan.

Så såg mina vardagar ut när jag var en ung vuxen. Minns att jag var så trött på helgerna att jag nästan grät.

Såhär i efterhand förstår jag inte syftet. Men då var jag så uppe i det att jag inte reflekterade.

Vårt samhälle av idag premierar prestation och hårt jobb mer än vila och återhämtning, vilket är så fel. Inte konstigt att många, framför allt unga, tror att det är så man ska leva. Men faktum är att vi inte är skapta för att prestera och leva aktivt hela tiden. Tänker man på hur våra förfäder levde på savannen så hade de långa stunder av återhämtning och vila varje dag. Mellan varven var det högt tempo och action som gällde för dem, men de skulle inte ha orkat med det om det inte hade varit för de lugna stunderna mellan varven

Idag är jag klokare än jag var som ung vuxen och ser till att mina dagar också fylls med:

❤️ pauser av återhämtning.

❤️ lugn träning i form av yoga och promenader.

❤️ tid att sitta ner med familjen och umgås.

Vi kan pressa oss och köra på hårt om vi också varvar det med lugna aktiviteter. Inte bara en gång i veckan, utan flera gånger varje dag. Jag tror starkt på att hitta den där balansen där alla delar får plats och där vi är duktiga på att lyssna inåt och fånga upp vad vi behöver och när.

Hoppas att du också har hittat till den där balansen!

Här finns fler läsvärda inlägg om ämnet:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.