Veckans Bästa från Fruntimmersveckan 2023 ♥

Det är fredag igen och den här veckan firar vi många kvinnor på namnsdagen eftersom det är Fruntimmersveckan. Jag och mellanbarnet heter Sara i andranamn så vi har haft namnsdag i veckan. Vi firade det med att åka på en roadtrip, jag och barnen. Här kommer det bästa från denna Fruntimmersvecka 2023.

Det bästa från Fruntimmersveckan, vecka 29 2023

Veckans vackraste

Juli är en vacker månad på många sätt. Den här veckan har vi haft väldigt växlande väder med ömsom sol, ömsom regn. Det hällregnade strax innan vi skulle äta middag igår kväll, men slutade ganska så tvärt. Så någon timme senare när jag skulle gå på en kvällspromenad med barnvagnen var det hur vackert och soligt som helst. Ser du också till att njuta av dessa vackra sommarkvällar?

Träning efter förlossning

Veckans träning

Mitt mål nu är att fortsätta promenera varje dag, helst i rask powerwalk-takt och minst 15 000 steg om dagen. Utöver det ska jag träna minst tre styrkepass per vecka och gärna ett yogapass. Dem här veckan blir det fyra styrkepass istället, men jag ser till att väva in en del rörlighetsträning i styrketräningen.

Är så fantastiskt tacksam för att jag kan träna så pass bra och mycket nu. I början av veckan skrev jag detta inlägg om hur jag tränar nu ca två månader efter förlossningen.

Veckans mysigaste

När jag gick en skogspromenad med bebis i bärsele tidigare i veckan var mysfaktorn som högst. Det var första gången som jag tog med henne ut i vår skog med sele och som jag njöt. Jag tänkte tillbaka på alla de gånger jag har gått och sprungit på dessa stigar själv och många av gångerna önskat, längtat och drömt efter ett barn till. Och så har jag lyckan att få uppleva det!

Det var en mysig stund att gå där med henne och att plocka en bukett blommor på vägen.Veckans mest boostande

I onsdags åkte jag och barnen iväg på en roadtrip för ett drygt dygn. Vi var i Strängnäs, bodde på ett gårdshotell strax utanför och spenderade även ett gäng timmar i Mariefred. Vi avslutade vår roadtrip med att fika från kakbuffén på Taxinge Slott. Det var en boost att slippa laga mat under detta dygn och att få spendera kvalitetstid med våra tre hjärtan. Dessutom tycker jag att både Strängnäs och Mariefred är riktigt mysiga små städer.


Veckans godaste

Jag lagade bananpannkakor till frukost tidigare i veckan och det var hur gott som helst. Barnen var dock inte så nöjda med att jag stekte dem i kokosolja så får ta vanligt smör nästa gång.

Vegetarisk pastasallad - recept

Tipsade också i veckan om en riktigt god och smart vegetarisk pastasallad. Vi har gjort en variant av denna väldigt många gånger denna sommar och den fungerar både bra att äta hemma och på utflykten.

Veckans mest inspirerande

Just nu är träningen något som inspirerar mig väldigt mycket. Har blivit lite nyförälskad i den! Har funderat ut några träningsmål inför nästa vecka, bland annat ska jag gå en promenad på minst en mil, har jag tänkt.

Veckans bästa Instagram-inlägg

Jag skrev detta när jag var upprymd av träningsendorfiner efter att ha kört ett pass i trädgården:

Hur kan jag redan vara så stark som jag var innan graviditeten och kejsarsnittet?

Det har ju bara gått två månader efter förlossningen.

Idag när jag tränade ett styrkepass i trädgården tänkte jag så. För känslan var att jag är lika stark som innan. Redan?!!
😅

Nåväl, i bålen är jag fortfarande inte lika stark. Där tar jag det varsamt. Men övriga muskelgrupper är verkligen i sin ursprungliga form.

Jag tror att det beror på detta:
💪 Jag hade lyckan att kunna träna under hela graviditeten och jag gjorde det med besked. Mådde ju bra av det!
💪 Jag har lyssnat på kroppen hela perioden efter kejsarsnittet och inte utmanat den för mycket. Men jag har heller inte suttit/legat still i amningssoffan, utan jag har promenerat, jobbat i trädgården och burit på bebis.
💪 Jag är stark i grunden. Efter att ha tränar regelbundet under så gott som hela mitt vuxna liv är jag det.

Alla är vi olika och det är viktigt att lyssna på kroppen. Jag är tacksam till att min kropp orkar så mycket som den gör.🙏

Följ mig på @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Planen är att vi åker ut i Stockholms skärgård i helgen. Vi tänker besöka Sandhamn och även Vindö. Hoppas att vi får till det och att vädret är med oss.

Njut av Fruntimmersveckan och helgen som kommer, vad du än gör och är!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.