Balans och harmoni – Hur får man det egentligen?

Det här med balans och harmoni i livet. Hur får man det egentligen?

Jag har reflekterat en hel del kring det och kommit fram till hur jag har fått det. Här skriver jag om hur jag har uppnått ett balanserat och harmoniskt liv.

Tips på hur du får balans och harmoni i livet

Jag har inte varit på botten och mått riktigt dåligt, men jag har haft perioder i mitt liv med ett sämre mående än nu. Att jag inte har varit helt i obalans någon gång tror jag beror på att jag har en bra grund att stå på. Hälsa, goda relationer, bra ekonomi och roligt jobb är några viktiga grundelement som jag har haft hela tiden och som har gjort att jag har varit hyfsat balanserat.

Men för att känna mig helt i balans och harmoni har jag behövt jobba en del med mig själv. Det jag har gjort och fortfarande gör för att uppnå balans är detta:

  • Jag lyssnar inåt och ger mig själv det jag behöver. Om det är egentid i form av en promenad i naturen eller ett svettigt träningspass så ger jag mig själv det.
  • Jag sänker kraven och tänker att Good Enough är tillräckligt.
  • Jag tänker positiva tankar. Nu har det blivit till en vana, men i början fick jag kämpa mer för det.

Allt detta gör att jag mår bättre och är mer balanserad samt att jag blir en bättre människa för min omgivning.

Punkterna ovan är sådana som du kan jobba med också, om du inte redan gör det. Samtliga tre gör verkligen skillnad och är så värda att kämpa en del med för att få till.

Jag märker tydligt på mig själv hur detta har förändrat mig:

  • Jag känner mig mer harmonisk.
  • Jag blir mindre lättirriterad och mer sällan arg nuförtiden.
  • Jag känner mig lycklig oftare.
Balans och harmoni - Karin Axelsson

Visst är det fantastiskt hur mycket vi kan göra själva för att uppnå balans och harmoni? Jag säger inte att det är enkelt, men jag menar att det går. Vi har såklart olika förutsättningar för att ta oss till den där balansen, men det är som sagt så värt att kämpa för.

Fler inlägg i samma ämne:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.