Träna tillsammans med barn

Att träna med mina barn är det absolut bästa jag vet! Igår körde jag ett pass tillsammans med sonen, på hans initiativ, och inget kunde ha gjort mig gladare. Att träna tillsammans med barn skapar rörelseglädje, må bra-hormoner och en gemenskap som är svårslagen. Därför vill jag i detta inlägg tipsa om hur du kan träna ihop med dina barn.

Träna tillsammans med barn – såhär tränar vi

Bebisen 6 månader

Vår lilla tjej är med mig på all träning nuförtiden och har varit sedan hon föddes. Enda undantaget är när jag tar en löprunda på egen hand. Ibland sover hon förstås när jag tränar, men oftast är hon vaken. Antingen kollar hon då på eller så agerar hon min vikt. Med sina dryga åtta kilo nu blir det en bra vikt.

Jag gjorde precis likadant med de äldre barnen, det vill säga hade med bebisen när jag tränade. Jag är övertygad om att det präglar barnet på ett bra sätt och att det skapas en nyfikenhet och ett intresse kring träning tidigt.

Det är såklart inte enkelt att träna med alla bebisar. Just vår bebis tycker det är super spännande att kolla på när jag tränar, både hemma och på gymmet. Efter ungefär en dryg halvtimme brukar hon dock bli lite uttråkad så då tar jag antingen upp henne eller avslutar träningspasset.

Dottern 9 år

Vår ridtjej brukar gilla att köra ett yogapass med mig eller så springer vi en runda ihop eller kör olika styrkeövningar. Både med henne och sonen har jag tränat många olika slags pass under åren. Allt från Bamsegympa till mer avancerade yogaövningar.

Sonen 12 år

Vår fotbollskille är den som alltid har varit mest engagerad i att träna ihop och framför allt att köra olika slags träningsutmaningar. Igår tränade han och jag som sagt ett cirkelträningspass ihop. I övrigt visar han nu ett stort intresse för styrketräning och jag har lovat att ta med honom till gymmet någon dag. Det ser han fram emot!

Här får du vårt träningspass från igår – vi körde tre varv:

  • Jumping jacks 45 sek
  • Armhävningar 10 st
  • Upphopp 45 sek
  • Utfallssteg 20 st
  • Höga knän 45 sek
  • Ryggresningar 15 st
  • Burpees 10 st
  • Dips mot stol 12 st
  • Skidhopp 45 sek
  • Plankan 45 sek 

Träna tillsammans med barn – mina tips

Det viktiga är att alla har roligt och att du utgår från barnets ålder. Låt barnet vara med och bestämma vad ni ska träna.

I detta inlägg får du tips på hur du aktiverar stillasittande barn, visserligen på sommaren, men det går att applicera för alla årstider.

trana med barn

Här kan du läsa om ett träningspass vi körde när de äldsta barnen var 4 1/2 år och nästan 2 år gamla.

Att träna utomhus tillsammans är extra härligt. Testa att göra det i en lekpark och använda gungor och klätterställningar som redskap. Eller gå till en park och kör ett pass med olika hoppövningar och styrkeövningar ihop. Det är bara fantasin som sätter gränser. Ut och kör!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.